Afbeelding
donderdag 2 mei, 11:48

Vijf palen met gratis zonnebrandmiddel moeten bezoekers in de gemeente beschermen tegen de zon

STEENBERGEN - In de gemeente Steenbergen zijn op vijf locaties ‘Zonnebrandpalen’ geplaatst waaruit passanten gratis zonnebrandcrème kunnen tappen. Die palen staan bij de zwembaden De Meermin en Aquadintel, bij de havens in Steenbergen in Dinteloord en bij de fietssluis bij het Benedensas. Elke paal heeft ook een display die aangeeft wanneer de UV-straling hoog is en het gebruik van zonnebrandcrème wordt aangeraden. Dit om huidkanker door uv-straling te voorkomen.

“Iedereen kan gratis gebruik maken van zonnebrandcrème. De palen zijn eenvoudig te gebruiken en goed herkenbaar”, zo laat gemeente Steenbergen weten. De palen zijn bekostigd met subsidie uit SPUK-GALA. (SPUK staat voor Specifieke Uitkering en GALA voor Gezond en Actief Leven Akkoord).


Zwemseizoen gaat van start

De zwembaden zijn dus ook voorzien van een zonnebrandpaal. Op het moment dat de zwembaden opengaan kan hier iedereen gebruik maken van zonnebrand. Zwembad de Meermin opent zaterdag 11 mei haar deuren, Aquadintel op zaterdag 4 mei. De badmeesters, Leo en Stefan, zijn met hun teams klaar voor een nieuw seizoen: “Alle medewerkers kijken uit naar al het zwemplezier. Iedereen kan bij ons terecht om weer baantjes te trekken, vrij te zwemmen en voor verschillende zwemlessen”.

VVV-informatiepunt

Voor bezoekers van het centrum van Steenbergen is het goed om te weten dat het VVV-informatiepunt in de Gummaruskerk in de maand mei open is op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. In de maanden juni en augustus zijn de openingstijden van woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Bezoekers ontvangen hier tips over wandelen en fietsen op de Brabantse Wal, een stadswandeling voor vestingstad Steenbergen of een mooie vaarroute. Info is ook te vinden op www.vvvbrabantsewal.nl.

Uit de Steenbergse Courant