Afbeelding
dinsdag 29 oktober 2019, 12:10

Amicitia oefent naarstig voor komend bevrijdingsconcert

STEENBERGEN – Ook woensdagavond was er een repetitie van harmonie Amicitia. De 132 jaar oude harmonie oefent voor het komende concert dat in het kader van 75 jaar bevrijding op zaterdag 9 november in de theaterzaal van het Cromwiel wordt gegeven. Dit doet Amicitia samen met het fanfareorkest Luctor et Emergo uit Zoutelande.

“Zoutelande is in dezelfde periode als Steenbergen bevrijd. Daarom is het passend om gezamenlijk een concert te geven. Overigens spelen we die avond niet samen, voor de pauze is het de beurt aan harmonie Amicitia, na de pauze speelt het fanfareorkest Luctor et Emergo. Zij zien deze uitvoering als een goede oefening voor het concours waaraan ze op 23 november in Veldhoven deelnemen”, zo licht dirigent Junior Huigen toe.

Huigen leidt Amicitia sinds september vorig jaar. Hij volgde Rens van Leeuwen op. Junior Huigen studeerde in dat jaar tevens af als dirigent en trombonist aan het Rotterdams conservatorium. Hij is de kleinzoon van Ko de Vos, een bekend oud-muzikant van Volharding die Junior al van kinds af aan muzikaal stimuleert.

Muzikale stappen vooruit

“We maken met Amicitia weer goede stappen vooruit. Inmiddels is ons orkest gegroeid naar 35 leden. Het is een homogeen orkest aan het worden en daar ben ik heel blij mee. Wie dat wil horen doet er goed aan om ons bevrijdingsconcert te bezoeken. De toegang is gratis en het wordt zeker de moeite waard. De muziekstukken die we brengen zijn gelinkt aan de Tweede Wereldoorlog. Wij beginnen met Pearl Harbor en werken toe naar de bevrijding met vrolijke muziek. Ook Luctor et Emergo speelt muziek die gelinkt is aan oorlog en bevrijding”.

De toegang tot het concert van beide orkesten is gratis. Aanvang op zaterdag 9 november is om 20:00 uur. De theaterzaal van het Cromwiel is een half uur eerder al open.

Foto’s: woensdagavond oefende Amicitia onder leiding van dirigent Junior Huigen voor het bevrijdingsconcert dat samen met Luctor et Emergo uit Zoutelande op zaterdag 9 november in de theaterzaal van het Cromwiel wordt gegeven. Toegang is gratis, alle belangstellenden zijn welkom.

Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant