zaterdag 24 mei 2014, 10:35

KMC met ruim 2500 deelnemers weer fietsfeest van jewelste

STEENBERGEN – Wereld- en Olympisch kampioene Marianne Vos, gehuld in haar regenboogtrui, was vanmorgen publiekstrekker nummer één bij de start van de vierde Koos Moerenhout Classic. Samen met haar naamgenoot, waarnemend burgemeester Josep Vos, luidde de wielrenster de bel en kon de toertocht officieel beginnen.

De eerste deelnemers, voornamelijk de lange afstandsrijders (160 en 200 kilometer) vertrokken al tegen half acht vanaf de Markt, waar zich behalve de ruim 1600 voorinschrijvers nog eens zo’n 900 sportievelingen meldden. De belangstelling voor het fietsfeest is dus weer groter dan vorig jaar.

,,Het is dan ook prima fietsweer,’’ constateerde Koos Moerenhout, dik tevreden over de animo. ,,De temperatuur is goed en volgens de buienradar krijgen we eerder nog wat zon dan regen.’’

‘Vrijheid is de basis’

Marianne Vos keek uit naar de rit over 125 kilometer door de wijde omgeving van Steenbergen. ,,Het is wel eens lekker om geen wedstrijddruk te voelen en gewoon ontspannen te kunnen fietsen,’’ vertelde de topsportvrouw, die zo’n beetje alles gewonnen heeft wat er in haar vakgebied te winnen valt. ,,De essentie van het fietsen is toch de vrijheid dat je overal een rondje kunt rijden en dit met anderen kunt delen.’’

Vos verkeert vandaag onder meer in het gezelschap van een aantal stafmedewerkers van Rabo Liv Giant, waarvan Koos Moerenhout ploegleider is. ,,Een mooie groep. Zij bepalen het tempo. Als ze goed in vorm zijn, dan ligt dat hoog en anders zijn we wat langer onderweg,’’ klonk het relaxed.

Ook regerend Nederlands kampioene Lucinda Brand geeft acte de présence in de KMC: als ambassadrice vergezelt de handbikers van de Rijndam Racers.

Genieten

Waarnemend burgemeester Joseph Vos stak een veer op de hoek van Moerenhout en RTC De Fatuur. ,,Wij zijn blij en vinden het belangrijk dat er mensen in onze gemeente zijn die voor zoveel mensen zo’n prachtig evenement organiseren. Dit is genieten.’’

Namens het college van B en W verscheen wethouder en fervent toerfietsers Cors Zijlmans in zijn wieleroutfit op de Markt, klaar om 85 kilometer weg te trappen. Vos zal in de loop van de dag, per auto, nog kijken hoe het de deelnemers onderweg vergaat.

Met de KMC worden dit jaar twee lokale goede doelen gesteund, te weten Stichting Ankie en De Vossemeren. Het Nieuw-Vossemeerse woonzorgcentrum kan een elektrische fiets tegemoet zien, zodat ook de bewoners op gezette tijden in beweging kunnen komen. 

Uit de Steenbergse Courant