Bestuur en vrijwilligers van Zonnebloem afdeling Dinteloord. Foto: Peter Vermeulen - Steenbergse Courant
Bestuur en vrijwilligers van Zonnebloem afdeling Dinteloord. Foto: Peter Vermeulen - Steenbergse Courant
zondag 28 april, 10:00

Zonnebloem Dinteloord treft voorbereiding voor viering 45-jarig jubileum

DINTELOORD - De redelijk bezochte snuffelmarkt die Zonnebloem Dinteloord zaterdag 20 april in het Dorpshuis organiseerde was bedoeld om wat financiële middelen te vergaren voor de aanstaande viering van het 45-jarig bestaan van de afdeling. Dat is inmiddels al aardig gelukt. De viering staat gepland voor de maand september. Het bestuur van de afdeling denkt nu na over welke feestactiviteiten dan zullen plaatsvinden. Zeker is al wel dat alle gasten van Zonnebloem Dinteloord bij de feestelijkheden worden betrokken.

Afdelingsvoorzitter Jo de Bruijn is in deze functie aan zijn laatste jaar bezig. Zonnebloem Dinteloord is op zoek naar vervanging. “Wie ons bestuur als voorzitter wil komen versterken roepen we op om dat te laten weten bij onze secretaris Betsie Polak. Zij is bereikbaar op het telefoonnummer (0167) 522 360. We hopen dat een geschikte kandidaat zich komt melden”, zo laat Jo de Bruijn weten. Hij weet zich gesteund door betrokken vrijwilligers: dat zijn naast Betsie Polak, Petra Wierenga, Neeltje van Zundert, Marianne Koevoets, Jeannette Boogaard, Diny Nouwen, Leanne Wierenga, Annemieke Veldhuizen en penningmeester Hakim Tampoebolon. Zij organiseren elk jaar een serie activiteiten voor de 120 gasten waarvoor Zonnebloem Dinteloord wat kan betekenen.

Desgevraagd somt de voorzitter de activiteiten die jaarlijks worden georganiseerd op. “We hebben een nieuwjaar bingo, een carnavalsmiddag, een paasmiddag en een wat we noemen ‘gezellige middag’, waarop naast de bingo ook steeds een koor optreedt. Daarnaast hebben we steeds voor een deel van onze gasten drie barbecue avonden. Die worden gehouden bij restaurant Dintelmond, waar we zelf mogen bakken. Om de twee jaar maken we voor onze gasten samen met de Zonnebloemafdelingen Oud Gastel, Kruisland en Stampersgat een boottocht. Dan is er nog de herfstbingo, de Sinterklaasmiddag en de kerstmiddag”.


Loterij

Een maal per jaar wordt ook de Zonnebloemloterij gehouden. Daar zijn al wat loten voor verkocht en er zal ook nog verkoop plaatsvinden door vrijwilligers bij Albert Heijn Dinteloord. Natuurlijk zullen ook de vrijwilligers loten aan de mens brengen. De trekking van deze loterij vindt in oktober plaats.

Door: Peter Vermeulen

Meteen na het sluiten van de snuffelmarkt aan de slag met het opruimen van de niet-verkochte artikelen.

Uit de Steenbergse Courant