Afbeelding
donderdag 11 april 2019, 16:06

Woning gesloten naar vondst spullen voor hennepkwekerij en doorgeladen wapen

STEENBERGEN - De afdeling communicatie van gemeente Steenbergen laat weten dat Burgemeester Van den Belt vandaag een woning aan de Grimbergen 13 te Steenbergen voor een periode van drie maanden heeft laten sluiten. Op deze locatie werden door de politie voorwerpen voor het opzetten van een hennepkwekerij aangetroffen. Ook werd een doorgeladen wapen in de woning ontdekt. 

“De veiligheid van omwonenden wordt hierdoor ernstig in gevaar gebracht. Daarom sluit ik de woning voor een periode van drie maanden. Met het sluiten van de woning wordt de openbare orde hersteld en wordt herhaling voorkomen,“ zo stelt de burgemeester.

Het nieuwe artikel 13b in de Opiumwet maakt het sinds 1 januari 2019 mogelijk een pand te sluiten als er sprake is van zogenaamde voorbereidingshandelingen. Vanwege de hoeveelheid aangetroffen voorwerpen die nodig zijn voor het opzetten van een hennepkwekerij, het professionele karakter, het illegaal afnemen van elektriciteit en het aantreffen van het wapen is geoordeeld dat er sprake is van verzwarende omstandigheden. De woning is tot 10 juli 2019 gesloten. 

Uit de Steenbergse Courant