Afbeelding
vrijdag 19 april 2019, 09:00

Zandprinses vertelt Paasverhaal op drie scholen tegelijk

STEENBERGEN – Een eeuwenoud verhaal, op een moderne manier bij alle leerlingen van de Maria Regina, Gummarus en Pius X gebracht. Dat gebeurde donderdagmiddag tijdens de Paasviering op de drie basisscholen. De Zandprinses was uitgenodigd door de Maria Regina om met haar creaties van zand op een verlichte glasplaat, het Paasverhaal te komen vertellen. Middels een livestreamverbinding met de Gummarus en Pius X konden ook deze scholen van de Lowys Porquinstichting het schouwspel volgen.

Dat scheelde in ieder geval een heleboel logistieke rompslomp en volgens directeur Defrie Tempelaars van de Pius X vonden de kinderen het “magisch”. De Zandprinses, Rosa van der Vijver, heeft de fijne kneepjes van het vak geleerd van haar vader, Gert van der Vijver. Hij staat bekend als de Zandtovenaar.

Eiertjitsen

Na de Paasvertelling werd de middag op de meeste scholen afgesloten met de beroemde kampioenschappen ‘eiertjitsen’, waarbij het de kunst is om je eigen hardgekookte ei heel te houden bij het slaan tegen het ei van je tegenstander. Op de Pius X was de winnaar Jens Bijl uit groep 8, en op een goede tweede plek eindigde Rens Bakker uit groep 2. Nadat de winnaars waren gehuldigd, werd ook directeur Defrie Tempelaars even als ‘paasei’ in het zonnetje gezet, omdat hij binnenkort na ruim zes jaar de school gaat verlaten om elders aan de slag te gaan. Dat de leerlingen hem gaan missen, bleek wel uit de tissues die werden uitgedeeld om hun tranen te drogen. 

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant