Afbeelding
dinsdag 22 oktober 2019, 18:17

Nieuwe medewerkers gemeente Steenbergen wegwijs gemaakt in de verschillende kernen

STEENBERGEN – Een vijftiental nieuwe medewerkers van gemeente Steenbergen is tijdens een introductiedag wegwijs gemaakt in de zes kernen. Daarnaast maakten ze kennis met de eigen organisatie via een rondleiding langs teammanagers en collega’s en kregen ze inzicht in de organisatie via een quiz.

Het is belangrijk dat ambtenaren die werkzaam zijn voor de gemeente Steenbergen ook in aanraking komen met de gemeenschap en betrokken raken bij de verschillende kernen. Dat was vroeger – toen het merendeel van de ambtenaren nog in de gemeente woonde – een stuk gemakkelijker. Nu komen veel nieuwe medewerkers van de gemeente van elders en is de betrokkenheid niet meer vanzelfsprekend. Het is ook een veel gehoorde klacht vanuit de gemeenschap, die daar moeite mee heeft. Er is ook een tijd geweest dat er medewerkers waren die nauwelijks wisten hoe de gemeenschap waarvoor zij werkten er uitzag.

Weten wat er leeft en speelt

Daarin wil burgemeester Ruud van den Belt verandering brengen. “Onze mensen moeten niet alleen de weg in het gemeentehuis leren kennen, maar vooral ook weten wat er in de samenleving leeft en speelt”, zo stelt hij. En: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen trots is om voor onze inwoners te mogen werken. Daarvoor moet je de samenleving goed in beeld hebben”.

Rondrit en Rondwandeling

De nieuwe ambtenaren maakten een rondrit langs de verschillende kernen en kregen hierover uitgebreide informatie. Daarnaast ook over actuele thema’s die thans spelen. Ook een stadswandeling met vrijwilligers van Stads Herauten Steenbergen stond op het programma en ook een rondleiding door het icoon van Steenbergen, de Gummaruskerk.

Uit de Steenbergse Courant