De fracties van Stem0167 en de Volkspartij zien "grote problemen" rond de huisvesting van arbeidsmigranten in het centrum van Steenbergen. Daarom hebben ze een spoeddebat over arbeidsmigratie aangevraagd.
De fracties van Stem0167 en de Volkspartij zien "grote problemen" rond de huisvesting van arbeidsmigranten in het centrum van Steenbergen. Daarom hebben ze een spoeddebat over arbeidsmigratie aangevraagd.
vrijdag 19 april, 15:28

Spoeddebat over huisvesting arbeidsmigranten

STEENBERGEN – Aanstaande woensdagavond 24 april komt de gemeenteraad in een extra raadsvergadering bijeen om te praten over de huisvesting van arbeidsmigranten. De fracties van Stem0167 en de Volkspartij hebben dit spoeddebat aangevraagd omdat het volgens hen een hoge urgentie heeft. “We zien grote problemen in het centrum van Steenbergen met de migrantenhotels, maar ook andere problemen rondom de huisvesting van arbeidsmigranten verdienen een spoedbehandeling”, zo stelt Danker Kouwen, fractievoorzitter van de Volkspartij.

De discussie rondom de huisvesting van deze groep kwam onlangs op gang nadat een inwoonster uit het centrum haar verhaal deed in de raadzaal. Zij ervaart overlast van arbeidsmigranten die vaak met meerdere tegelijk in een pand worden ondergebracht. Voor deze panden wordt een vergunning aangevraagd onder de noemer ‘boetiekhotel’.

“Ernstige ongerustheid bij onze inwoners”

“Zoals gebleken uit de recente inspraak van deze inwoonster van het stadscentrum en de terugkoppeling van de burgers, leeft dit enorm. Het laat een ernstige ongerustheid zien bij onze inwoners. De vergunningaanvragen zijn reeds toegekend, er zijn bezwaren gemaakt maar de inwoners hebben het gevoel machteloos te staan. Het college is aan zet om duidelijkheid te geven wat eraan te doen is, waar het fout gaat en hoe de volgende stappen eruitzien”, schrijft Toon van der Wegen namens Stem0167.

“Dit kan niet wachten”

Oorspronkelijk zou het debat over dit onderwerp in juni gevoerd worden, maar dat vinden deze twee fracties te laat. “Dit kan niet wachten tot eind juni waarna het zomerreces ervoor kan zorgen dat het oplossen van de problemen met het huisvesten van arbeidsmigranten pas in september of later aan de orde komt”, aldus Kouwen.

Door: Nicole van de Donk

Uit de Steenbergse Courant