Sportcentrum De Knotwilg

Het meest multifunctionele sportcentrum in de regio

Over Sportcentrum De Knotwilg

Sportcentrum De Knotwilg is in januari 1993 geopend en is dus vanaf januari 2018 al 25 jaar een begrip voor sportminnend Steenbergen en omgeving.

In de loop van deze periode is Sportcentrum De Knotwilg uitgegroeid tot het meest multifunctionele indoor sportcentrum in West-Brabant. Naast het 25-meter zwembad en een oefenbad van 9 bij 10 meter is er een uitgebreide sauna met saunatuin, een zonnebankstudio, twee squashbanen en een uitgebreid fitnesscentrum met de meest geavanceerde apparatuur, inclusief spinning en groepslessen, waarvoor men al voor € 24,95 per maand onbeperkt kan sporten. De Knotwilg is de spinningspecialist. Bij elke les krijgt u een real-time visualisatie van uw hartslag en voordat u weer thuis bent, staat uw complete trainingsrapport thuis in uw mailbox. Tevens huisvest De Knotwilg schoonheidssalon Jasmijn, Judoclub Michigami, zwemvereniging De Meermin, Fight Centre Chahma en fysiotherapiepraktijk Melief.

Naast al deze activiteiten verzorgt De Knotwilg bedrijfs- en familiefeesten. De hoofddoelstelling van het sportcentrum is om tegen een billijke prijs een divers aanbod aan indoor sportactiviteiten te bieden voor de regionale bevolking. Hierdoor profileert De Knotwilg zich als het sportcentrum voor het hele gezin.

Op het gebied van kinderzwemlessen vervult De Knotwilg een voortrekkersrol in Nederland. Dat gebeurt middels de ontwikkeling van de unieke zwemlesmethode Zwem en Zing, welke methode reeds op diverse andere zwemscholen in Nederland wordt toegepast. Hierbij wordt de lesstof met behulp van liedjes aangeboden aan de kinderen. Tevens is er een online zwemleshulp ontwikkeld, waarbij ouders en kinderen de keuze hebben uit ruim 60 interactieve oefeningen die via cartoons worden aangeboden en dus thuis kunnen worden gedaan. Via deze zwemleshulp kunnen de ouders tevens de vorderingen van hun kind in détail volgen. "Deze interactieve zwemleshulp is uniek in Nederland", aldus Richard Wessel, bedrijfsleider van sportcentrum De Knotwilg. Hij wijst op de website www.zwemenzing.nl, waar alle informatie over deze effectieve methode wordt gegeven.

Dat sportcentrum De Knotwilg met haar tijd meegaat, blijkt wel uit het feit dat in het najaar van 2017 een Warmte-Koude-Opslag installatie is geplaatst, zodat er nog nauwelijks gas wordt verbruikt voor de verwarming van het gebouw en het zwembadwater en dat in de zomerperiode alles koel blijft. Wij dragen dus ons steentje bij aan de verduurzaming van de maatschappij en de vermindering van de CO2 uitstoot.

Contactgegevens

Sportcentrum De Knotwilg

Wipstraat 2

4651 XW Steenbergen

Tel 0167 561188

Openingstijden:
Maandag: 09:00 - 22:30 u
Dinsdag: 09:00 - 22:30 u
Woensdag: 09:00 - 22:30 u
Donderdag: 09:00 - 22:30 u
Vrijdag: 09:00 - 22:30 u
Zaterdag: 08:00 - 15:30 u
Zondag: 08:30 - 13:30 u

Actuele aanbiedingen