Afbeelding
vrijdag 19 april, 14:00

Sc Welberg gaat ook onderuit in uitwedstrijd tegen NOAD’67

Voor het 1e elftal van Sc Welberg stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen NOAD’67 op het programma. Eerder dit seizoen ging de wedstrijd tegen NOAD’67 met 1-4 verloren, en ook afgelopen zaterdag verloor Welberg wederom van de ploeg uit ‘flipland’, 4-0.

Na de 5-0 nederlaag van vorige week tegen de Fendert, waarna de degradatie naar de volgend seizoen nieuw tevoren 5e klasse officieel een feit was, stond voor Sc Welberg wederom een uitwedstrijd op het programma, ondanks dat op het wedstrijdformulier een thuiswedstrijd op de rol stond. Echter, de heenwedstrijd eerder dit seizoen werd na een afgekeurd veld bij NOAD’67 afgelast, en omdat de wedstrijd binnen twee weken moest worden ingehaald door de KNVB werd de wedstrijd 10 dagen later op dinsdagavond alsnog gespeeld op Sportpark ’t Zandbaantje. Dit omdat NOAD’67 niet beschikt over de benodigde wedstrijdverlichting op hun sportpark.

Dat gezegd hebbende werd de wedstrijd dit keer op het Sportpark van NOAD’67 gespeeld. Welberg hield eigenlijk de gehele eerste helft goed stand, deed niet veel onder voor NOAD, maar moest op slag van rust toch de 1-0 incasseren, omdat doelman Bart Helmons een afstandsschot niet goed wist in te schatten en dit schot dus in het doel belandde.
Welberg begon de tweede helft ook strijdlustig, en kreeg zelfs een sprankje hoop nadat NOAD’67 in minuut 67 met tien kwam te staan, nadat scheidsrechter Nieuwland uit Dinteloord Bert Filius met zijn 2e gele kaart van het veld stuurde. Met een tussenstand van 1-0 zou het zomaar nog eens spannend kunnen worden in de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Die hoop duurde helaas nog geen 5 minuten, want in minuut 71 verdubbelde NOAD’67 de score, en amper 2 minuten later lag ook de 3-0 in het doelnet.
Welberg had zich zichtbaar leeg gespeeld, en moest met 10 minuten te spelen ook nog de 4-0 slikken.

Sc Welberg a.s. zaterdag op bezoek bij Sc Stavenisse

Na 4 achtereenvolgende nederlagen wordt het wel weer eens tijd voor een overwinning voor de ploeg van trainer Ad Straver. Ondanks dat de ploeg al gedegradeerd is, zou het mooi zijn om het puntentotaal verder op te kunnen krikken. Aankomende zaterdag is hiervoor een goede kans, want dan staat de uitwedstrijd tegen Sc Stavenisse op het programma. Die ploeg won dit seizoen slechts eenmaal, en dit was van rode lantaarndrager Lepelstraatse Boys (3-0).
Eerder dit seizoen, op 28 november jl. won Welberg de thuiswedstrijd van Sc Stavenisse met 2-0. Ondanks dat Welberg bijna 70 minuten met 10 man voetbalde, wegens een vroege rode kaart van Mohammed Dahir, kwam de ploeg nauwelijks in de problemen die middag. Het zou daarom mooi zijn om aanstaande zaterdag weer eens met drie punten in de tas terug te keren naar de Welberg.

De wedstrijd in Stavenisse begint om 14:30 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter dhr. Wisman.

Door: Jesse de Decker