Stichting IJsfestijn Steenbergen

Schaatsplezier voor jong & oud

Wat in 2015 begon als een overdekte ijsbaan op de Markt is inmiddels uitgegroeid tot een heus IJsfestijn met activiteiten voor jong en oud. Van december tot januari kunnen Steenbergenaren al jaren naar hartelust schaatsen op de Westdam en genieten van winterse activiteiten en versnaperingen. 

Het initiatief voor de realisatie van het IJsfestijn kwam destijds vanuit toenmalig wethouder Wilma Baartmans. Het werd opgepakt door een zeskoppig groepje Steenbergenaren dat er voortvarend de schouders onder zette. Inmiddels kan het zevenkoppige bestuur rekenen op de ondersteuning van een flink aantal ondernemers dat als sponsor financieel bijdraagt. Daarnaast wordt de organisatie ondersteund door een grote groep van ruim 71 vrijwilligers, die zich inzetten om het schaatsplezier in de gemeente en daarbuiten te bevorderen. 

Schaatsen voor de hele gemeenschap

Met de inzet van de sponsoren en vrijwilligers wordt de ijsbaan een project van de gehele gemeenschap dat ook vooral bedoeld is voor de gemeenschap. Zo wordt een samenwerking gezocht met basisscholen uit de omgeving om de kinderen en jeugd vertrouwd te maken met het plezier dat schaatsen met zich meebrengt. Ook is de werkgroep voornemens om activiteiten te organiseren voor kwetsbare groepen in de samenleving. Tenslotte kunnen georganiseerde of spontane groepen deelnemen aan verschillende activiteiten die rond het IJsfestijn georganiseerd worden. "We organiseren bijvoorbeeld het discoschaatsen, maar ook een curlingtoernooi, peuterschaatsen en ijshockey. Voor jong en oud is er genoeg te doen in rondom de schaatsbaan in de donkere maanden van het jaar," legt Pedro van Dongen uit. 

Het IJsfestijn bezoeken? De schaatsbaan is van 2 december t/m 7 januari iedere doordeweekse dag open van 09:00 tot 20:00 uur en in de weekenden gaat de baan open om 10:00. Wanneer de scholen open zijn is de baan 's ochtends bezet voor schoolschaatsen. Vrij schaatsen kan dan vanaf 14:00 uur. Een volledig overzicht van de activiteiten en openingstijden is te vinden op de website van het IJsfestijn. 

 

Contactgegevens

Stichting IJsfestijn Steenbergen

Westdam

4651BE Steenbergen

Tel 06-53959959


Actuele aanbiedingen