Afbeelding
vrijdag 19 april, 12:00

Mooie overwinning vv Steenbergen op S.P.S.

Steenbergen - S.P.S. 4-0

De ene wedstrijd is de andere niet. Zagen we een week eerder een blauwwit ploeg die, ondanks de 1-5 overwinning op Stavenisse, een wedstrijd speelde om snel te vergeten, afgelopen zaterdag werd een overtuigende overwinning behaald tegen SPS uit Poortvliet met, vooral in de eerste helft, goed voetbal. Een tegenstander die de voorgaande drie wedstrijden de volle winst had behaald waarbij ook telkens de 0 werd gehouden. Een tegenstander ook waartegen Steenbergen voetballend gezien veel beter uit de voeten kon dan de week daarvoor tegen Stavenisse en mede dankzij 4 echt schitterende doelpunten een mooie en verdiende overwinning behaalde. Behoudens de eerste vijf minuten van de wedstrijd was het de thuisploeg die de gehele wedstrijd controleerde. Toch duurde het nog tot minuut 26 voordat de ban werd gebroken en nadat 10 minuten later de 3-0 tussenstand op het scorebord stond was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Door het oog van de naald

Maar toch was het SPS dat de eerste scoringskans kreeg en Steenbergen even liet bibberen. De Zeeuwse ploeg mocht al in de allereerste minuut van de wedstrijd een vrije trap nemen die na een voorzet via een medespeler werd ingeschoten. Gelukkig voor Steenbergen was doelman Joost van der Ree attent en wist hij de gevaarlijke inzet nog net op tijd tot hoekschop te verwerken. En enkele minuten later was het weer SPS dat via een snelle counter gevaarlijk werd, maar werd de goed opgezette aanval uiteindelijk naast geschoten. Na deze van SPS-zijde goede beginfase slaagde Steenbergen er al snel in het heft in handen te nemen. Het eerste gevaar namens de blauwwitten noteerden we na een klein kwartier spelen toen een goede voorzet van Xander Burggraaff spits Mike de Hoog bereikte. Zijn halve omhaal ging niet ver naast, waarna kort daarop op aangeven van Ahmed Dahir een volgende poging van Mike de Hoog door een speler van SPS werd geblokt.

Prachtig afstandsschot van Mike de Hoog

Maar na een klein half uur spelen was het dan wel raak. Op zo’n 30 meter vanaf het doel van SPS werd Mike de Hoog aangespeeld door Boudein Bickel en besloot hij maar eens een doelpoging te wagen. Mede gedragen door de wind verdween de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek en betekende dat dus de 1-0 voorsprong voor Steenbergen. Toch was het daarna weer even SPS dat probeerde op gelijke hoogte te komen maar doordat een speler van de bezoekers een voorzet miste, werd die kans tenietgedaan. Kort hierna sloeg Steenbergen 2 keer achter elkaar toe. Eerst was het wederom Mike de Hoog die in de 35e minuut na een combinatie met Dorus Bakker vanaf de rand van de 16 met opnieuw een mooi schot voor de 2-0 zorgde, nog geen minuut later was het Gio van der Wegen die, na een prima voorzet van Ahmed Dahir, ook met een uitstekend schot voor de 3-0 tekende. Nadat 5 minuten voor tijd doelman Joost van der Ree een vrije trap van SPS uit de lucht plukte kreeg Mike de Hoog op aangeven van de op links mee opgekomen Lars de Wit kort daarop de kans om de tussenstand op 4-0 te brengen, maar deze keer was het de doelman van SPS die met zijn voet redding bracht. Na een bekeken afstandsschot van Joep van Sittert, dat centimeters over vloog, brak de rust aan en kon Steenbergen met een comfortabele voorsprong de kleedkamer opzoeken. Het verzet van SPS was gebroken.

Na de thee zagen we vervolgens een wedstrijd waarin Steenbergen wel probeerde om de voorsprong te vergroten maar dat het echte vuur ontbrak. SPS geloofde het wel en was niet bij machte om dusdanig weerstand te bieden dat Steenbergen in gevaar kwam. In het eerste kwartier van de 2e helft was het Gio van der Wegen die eerst op aangeven van Lars de Wit en even later op aangeven van Joep van Sittert kansen kreeg om de score op te voeren, maar beide keren vond hij de doelman van SPS op zijn weg. Maar kort daarna was het Ahmed Dahir die wel voor een 4e doelpunt zorgde. Op rechts kwam hij ter hoogte van de dug out van Steenbergen in balbezit, dacht waarschijnlijk bij zichzelf wat Mike de Hoog deed kan ik ook, waarna zijn afstandsschot met een mooie boog schitterend achter de sluitpost van SPS in het doel verdween (4-0). Het laatste gedeelte van de wedstrijd stelde verder niet zoveel meer voor. We zagen nog doelpogingen van Boudein Bickel, Mike de Hoog en Gio van der Wegen die of de juiste richting misten of door de doelman van SPS werden gepakt. Ook de in de loop van de 2e helft ingevallen Koen Jansen en Tom Bierkens kregen nog een mogelijkheid om een volgende treffer te scoren maar de verdediging van SPS stond dat niet meer toe. De 4-0 overwinning was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen die ervoor zorgt dat Steenbergen in ieder geval blijft meedoen om in de race te blijven voor een eventuele nacompetitieplaats.

Uitwedstrijd tegen DHV in Zevenbergschenhoek

Voor morgen, zaterdag 20 april, staat er voor Steenbergen een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan het elftal van DHV uit Zevenbergschenhoek waarvan in de thuiswedstrijd met 4-2 werd gewonnen. DHV bezet momenteel op de ranglijst de 6e plaats met een voorsprong van 6 punten op de nummer 7, DVO’60 uit Roosendaal. Door de dit seizoen ingevoerde verscherpte degradatieregeling zullen de nummers 7 t/m 12 allemaal degraderen naar de nieuw te vormen 5e klas. Met nog 3 wedstrijden te spelen is DHV dus nog niet voor 100% veilig, dus zal de thuisploeg er alles aan doen om zich via een overwinning op Steenbergen definitief veilig te spelen. Steenbergen op zijn beurt moet de wedstrijd winnen om in de race te blijven voor een eventuele nacompetitie voor promotie .Ingrediënten genoeg dus om een spannende pot voetbal te gaan zien. De wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt gespeeld op het veld van DHV aan de Bloemendaalse Zeedijk in Zevenbergschenhoek.

Uitslagen senioren v.v. Steenbergen van zaterdag 13 april

Steenbergen 1 - SPS 1: 4-0; Steenbergen 2 - Vrederust 2: 6-2; Sc Gastel 4 - Steenbergen 3: 2-1; Prinsenland 5 - Steenbergen 4: 1-1; Dioz onder 23 - Steenbergen onder 23: 3-3; Steenbergen dames 1 - Sc Emma dames 1: 4-3; Steenbergen 35+ 1 - De Markiezaten 35+ 3: 6-2; Steenbergen 35+ 2 - Prinsenland 35+ 2 8-1