Praktijk Rheia

Maak jij je zorgen om het gedrag van jouw kind?

Over Praktijk Rheia

In mei 2022 ging Praktijk Rheia van start. Hierin bieden ontwikkelingspsycholoog voor kind en gezin Floortje Wijkhuizen-Smits en kind- en gezinscoach en pedagoog io Yvonne van Seters-Bogaard hulp aan kinderen met gedragsproblemen en aan hun ouders.

"Gedrag is de taal van jouw kind!"

Ouders die zich zorgen maken om het gedrag van hun kind doen er goed aan contact op te nemen met praktijk Rheia. "Wij kijken met een nieuwsgierige blik naar het gedrag van kinderen. We vinden bijna altijd een verklaring voor het gedrag door te onderzoeken hoe de vroegkinderlijke ontwikkeling is verlopen. Door inzicht te krijgen in de behoefte van het kind wordt het gedrag beter begrepen en kan het kind worden ondersteund".

Wanneer je merkt dat het niet goed gaat met jouw kind

"Als ouder wil je dat je kind zich gelukkig voelt, zich goed kan ontwikkelen en fijne vrienden heeft. In de praktijk is dat niet altijd zo. Je merkt dat je kind vaak boos is en ruzie maakt, of je kind heeft een terugval in zijn of haar ontwikkeling. Er ontstaan problemen met leren of je kind is ineens heel teruggetrokken. Misschien heeft je kind al een diagnose en voel je als ouder dat er meer speelt. Soms ontstaat er een negatieve sfeer in huis."

Een compleet beeld 

Praktijk Rheia biedt integrale begeleiding aan kinderen en gezinnen. "Onze kracht ligt in het combineren van ontwikkelingspsychologie, pedagogiek, geboortepsychologie, systeemtheorie en reflexintegratie. Hierdoor krijgen we een compleet beeld van kind en gezin. Op basis daarvan bieden we begeleiding op maat op een manier die past bij het kind en het gezin, zoals middels spel, creatieve activiteiten, beweging of begeleiding met paarden. We werken nauw samen met ouders en begeleiden hen om hun kind zelf te ondersteunen."

Praktijk Rheia biedt zowel laagdrempelige als specialistische hulpverlening. Ze werken samen met meerdere zorgaanbieders, scholen en praktijken in de regio Steenbergen.

Ook ondersteuning bij medische of psychische problematiek

In het bijzonder ook ondersteunt Praktijk Rheia gezinnen bij het opgroeien en opvoeden waarin een medische en/of psychische problematiek een rol speelt. Denk aan kinderen die te vroeg geboren zijn of een te laag geboortegewicht hebben, aan huilbaby's, kinderen met aangeboren afwijkingen of kinderen die langere tijd in het ziekenhuis hebben gelegen. Maar ook ouders die te maken hebben met langdurige ziekte of milde psychische problematiek, zoals depressie of burn-out. "Opvoeden en opgroeien in deze situaties is extra uitdagend en binnen Praktijk Rheia hebben we hier zowel persoonlijk als professioneel veel ervaring mee."

Voel je welkom om jouw vragen te stellen

"We weten dat de drempel om te vragen om hulp voor een ouder soms heel hoog is.  Je hoeft voordat je ons benadert niet precies te weten wat jouw kind en jullie gezin nodig hebben. Het kan al helpen om je verhaal te doen en wij denken dan met jullie mee. Voel je welkom om je vragen aan ons te stellen".

Praktijk Rheia werkt momenteel zonder wachtlijst. "We organiseren regelmatig vrije inloopmomenten om jouw vragen te stellen, even je verhaal te doen of kennis met ons te maken. Houd voor actuele data onze Facebookpagina in de gaten".

Contactgegevens

Actuele aanbiedingen