Vrijwillige boswachters informeren bezoekers over zaken in het gebied waar een publieksactiviteit wordt georganiseerd. Op de Dintelse Gorzen en de Slikken van de Heen worden regelmatig wandelingen met belangstellenden gehouden.
Vrijwillige boswachters informeren bezoekers over zaken in het gebied waar een publieksactiviteit wordt georganiseerd. Op de Dintelse Gorzen en de Slikken van de Heen worden regelmatig wandelingen met belangstellenden gehouden. © Natuurmonumenten
dinsdag 21 maart, 12:00

Vrijwillige boswachters voor publieksondersteuning gezocht bij Natuurmonumenten

DINTELOORD - Natuurmonumenten is op zoek naar vrijwillige boswachters om te helpen in de publieksvoorlichting en toezicht in natuurgebied Dintelse Gorzen. Door de inzet van vrijwillige boswachters kunnen bezoekers beter worden geïnformeerd en kwetsbare gebieden beter beschermd.

Boswachter Femke Deelstra van Natuurmonumenten: “Als vrijwillige boswachter verzorg je de voorlichting aan het publiek en houd je toezicht in de natuurgebieden op een juist gebruik van de gebieden. Naast toezichthouder ben je een belangrijke gastheer namens Natuurmonumenten. Je informeert bezoekers en enthousiasmeert over wat er allemaal te zien is in het gebied.”


Dintelse Gorzen

Het werkgebied omvat de natuurgebieden Dintelse Gorzen, Slikken van de Heen oost, Beneden Saspolder en Fort Henricus, die in beheer zijn bij Natuurmonumenten. Vrijwillige boswachters zijn met name in de weekenden actief.


Solliciteren

Wie meer wil weten of direct wil solliciteren kan contact opnemen of een CV met motivatie voor 15 april sturen naar boswachter Femke Deelstra via zeeland@natuurmonumenten.nl

Uit de Steenbergse Courant