Afbeelding
zaterdag 20 november 2021, 08:31

Intochten gaan door, maar Sint gaat niet naar binnen

DINTELOORD/WELBERG - Ondanks zijn hoge leeftijd is de Sint nog altijd flexibel. Dat is maar goed ook, want  als gevolg van de toenemende coronabesmettingen is het programma van de intochten die voor dit weekend gepland staan, plotseling gewijzigd. Zowel in Dinteloord (zaterdag 20 november) als op de Welberg (zondag 21 november) is er na afloop van de intocht géén programma meer in de gemeenschapshuizen.

Het was deze week even snel schakelen voor de organiserende Sinterklaascomités. Vorige week zag het er nog naar uit dat met de inzet van QR-polsbandjes ook het binnenprogramma in de kernen gewoon door kon gaan. Sindsdien groeit het aantal besmettingen, met name onder de doelgroep van Sinterklaas, hand-over-hand en hadden de comités geen andere keuze dan te heroverwogen.

Met de boot naar Dinteloord

Het belangrijkste is dat de Sint wel gewoon overal aankomt. Dat gebeurt in Dinteloord vandaag, zaterdag 20 november, om 14.30 uur in de haven van Dinteloord. Daar arriveert hij samen met zijn Pieten traditiegetrouw per boot.

Wandeling

Op de Welberg haalt de goedheiligman vanaf 13.00 uur de kinderen op voor een wandeling over het dorp. Tijdens de route door de Hoogstraat, Kapelaan Kockstraat, Pastoor Ermenstraat, Kinderbaantje, Hoge Bogerd, Karthuizerstraat, Ambrosiusstraat, Corneliusstraat, Laurentiusdijk en de Pastoor Kerckerstraat delen de pieten snoepzakken uit aan alle kinderen.

Livestream

Als het rondje rond is, kruipen Sint en Pieten snel voor de camera voor het toneelstuk dat dit jaar vanaf 15.00 uur via een livestream op de Facebookpagina van de stichting Ontspanning Voor Welberg te volgen is. Wie geen Facebook heeft, kan een appje sturen naar (06) 55806325.

In Kruisland blijft de intocht aanstaande zondag zoals aangekondigd aangezien de hele happening zich daar sowieso al buiten afspeelde.

Uit de Steenbergse Courant