Afbeelding
donderdag 26 augustus 2021, 19:19

Rotstreek van punaisestrooier zorgt voor vertraging in etappe Kleine Tour

STEENBERGEN – Het ging uitstekend met de Kleine Tour. Het weer werkte mee, de reguliere onderdelen konden doorgang vinden na de aanpassingen die door de Tourorganisatie waren gedaan. Het publiek werd dan wel gemist, maar de rennertjes en hun begeleiders genoten. Zo ook de Tourleiding en alle medewerkers. Alleen vandaag had een zieke zielenpoot het in het hoofd gehaald om punaises te strooien op de route. Dat betekende heel wat lekke banden van zowel rennertjes als van de begeleidende motorrijders.

“Dit was in de buurt van Fort Henricus”, vertelt Kleine Tour-voorzitter Coen Embregts gelaten. “Wat kan je hieraan doen? Het is gewoon een rotstreek. Het betekende een half uur vertraging, want op de Heensedijk hebben we besloten om te stoppen opdat alle banden geplakt konden worden”.De tourleiding liet zich niet uit het veld slaan. De etappe via Sint Philipsland, Tholen, Halsteren en Lepelstraat naar thuishaven Steenbergen werd vervolgd. “Je kunt hier verder niet veel tegen doen. Al hebben we in samenspraak met gemeente Steenbergen wel wat acties uitgezet”.

Tijdrit verliep heel soepel

Op industrieterrein Reinierpolder I was een ruim parcours uitgezet. “Met brede wegen en grote bochten. Voor de tijdritrijders was dat prettig, al moesten ze wel op het rechte stuk de tegenwind trotseren. De tijdrit is heel soepel verlopen. Al misten we wel de sfeer in de binnenstad en zeker ook het publiek”, zo blikt de Tour-voorzitter terug.
Hij kijkt uit naar de cyclocross op het sportpark aan de Seringenlaan die morgen wordt gehouden. Daarbij wordt in beperkte mate wel publiek toegelaten. Hiertoe hebben de rennertjes elk twee toegangskaarten ontvangen waarmee twee supporters toegang krijgen tot het park. Daar zijn overigens wel strikte regels om het evenement coronaveilig te houden. Zaterdag is de prijsuitreiking eveneens op het sportpark en wordt dezelfde methodiek toegepast.
Coen Embregts spreekt nog wel een compliment uit richting ouders, familieleden en andere supporters van de rennertjes. “Die hebben keurig meegewerkt en daar zijn we als organisatie heel blij mee”.
[ tekst en foto’s: Peter Vermeulen – Steenbergse Courant ]

Uit de Steenbergse Courant