Afbeelding
woensdag 21 april 2021, 12:06

Rabobank stimuleert haar leden om financieel bewust te zijn

ZUIDWEST-BRABANT – “Als coöperatieve bank willen we onze leden motiveren om een gesprek over geld aan te gaan. Want praten over geld helpt jou en het helpt de mensen om je heen”, zo is het idee van Rabobank. De bank nodigt leden uit om deel te nemen aan een challenge: een gratis online training die samen met het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is ontwikkeld.

De challenge bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt duidelijk welk geldtype de deelnemer is. Een rekenmaster, een geldchaoot, een big spender of bijvoorbeeld een superspaarder?

Vervolgens komen geldzaken aan de orde die spelen bij belangrijke levensgebeurtenissen zoals 18 jaar worden, op kamers gaan, samenwonen, kinderen krijgen, met pensioen gaan, maar ook arbeidsongeschikt of werkloos worden en overlijden.

In het derde deel van de training komen talenten aan de orde en worden praktische tips gegeven voor een goed gesprek met de mensen om je heen.

Financieel Gezonder Leven

Door te praten over geld kunnen mensen veel van elkaar leren. En bewustwording over zaken rond geld zorgt voor financieel inzicht. Dat is de reden waarom Rabobank gesprekken over geld met familie, vrienden of met de bank zelf stimuleert.

De challenge ‘Praten over geld’ is een onderdeel van de campagne ‘Financieel Gezonder Leven’ die tot en met 30 juni loopt.

Uit de Steenbergse Courant