Afbeelding
donderdag 15 april 2021, 14:00

Zorghoeve Kakelbont helpt dementerenden zelfstandig te blijven

Dinteloord – Sinds 2007 is in de Dinteloordse polder Zorghoeve Kakelbont gevestigd. De combinatie van landbouw en zorg levert een unieke plek op. Een plek waar kinderen, volwassenen en ouderen terecht kunnen. Op de dagopvang voor ouderen helpen de begeleiders de deelnemers om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven.

Edith van der Riet: ‘‘De dagopvang voor ouderen is voornamelijk voor deelnemers met dementie. Zorghoeve Kakelbont moet voor hen een fijne en comfortabele bubbel zijn. We proberen in het dagprogramma de deelnemers te blijven prikkelen en laten we zo lang mogelijk handelingen zelfstandig uitvoeren. Samen met het thuisfront zorgen we er zo voor dat de deelnemers zo lang mogelijk thuis kunnen blijven.’’

Verbinding

‘‘Het mooie van Zorghoeve Kakelbont is dat de diverse doelgroepen elkaar treffen tijdens activiteiten. In de basis heeft iedere doelgroep een eigen dagprogramma. Maar het maken van een wandeling of een potje voetbal hoeft niet leeftijdgebonden te zijn. In die verbinding zien we hele mooie dingen ontstaan bij de deelnemers’’, vertelt Edith van der Riet.

Begeleiding

De begeleiders van de deelnemers spelen een grote rol in het succes van de Zorghoeve. ‘‘Eén ding heeft iedere begeleider hier gemeen: het zijn echte aanpakkers. Het zijn mensen die initiatief willen nemen en meebewegen met de gebeurtenissen in de groep en daarbuiten. Het creëren van een gezellige plek waar deelnemers zich veilig voelen is belangrijk’’, benadrukt Edith van der Riet. 

Zorghoeve Kakelbont is volop in beweging. Op dit moment wordt er gezocht naar een begeleider voor de dagopvang voor ouderen.

Meer informatie? Zie de vacature in deze editie of kijk op www.zorghoevekakelbont.nl.
[ door Michelle Douw ]

Uit de Steenbergse Courant