Afbeelding
zondag 14 februari 2021, 08:32

Ook dit jaar geen KMC. Volgend jaar extra uitpakken. En er komt een toertocht voor gewone fietsers

STEENBERGEN – Vorig jaar bestond de Koos Moerenhout Classic (KMC) tien jaar. De organisatoren wilden dit toen graag vieren maar moesten het evenement uitstellen vanwege de coronapandemie die toen al stevig om zich heen greep. Het voornemen was om het tweede lustrum dan maar dit jaar te vieren. Maar ook nu is daar een streep doorgezet. Ook dit jaar geen KMC. “Onze hoop en verwachting is noodgedwongen dan gevestigd op 2022”, aldus KMC-voorzitter Peter Manders.

De KMC voor dit jaar stond gepland voor zaterdag 29 mei. De organisatoren verwachten dat de coronaregels doorgang van het wielerevenement zullen belemmeren. “Aan de toertochten doen zo’n 2500 deelnemers mee. We hebben nu besloten om het evenement opnieuw door te schuiven naar een volgend jaar. Heel jammer, maar het is niet anders”, stelt Peter Manders.

Bijzondere toertocht voor gewone fietsers

Hij geeft aan dat er volgend jaar dan wel extra zal worden uitgepakt. De datum in 2022 is nog niet bekend, al zal die wel in de maand mei liggen.
“We komen in 2022 wel met een extra evenement. Een toertocht door alle kernen van de gemeente Steenbergen. Die vindt dan plaats in het kader van het 750 jarig bestaan en de tocht is bedoeld voor gewone fietsers. Ook hiervoor is nog geen datum bepaald, wel zal deze in de zomer zijn”, aldus de KMC-voorzitter.

Uit de Steenbergse Courant