Afbeelding
zaterdag 30 januari 2021, 13:30

Roparun verplaatst naar eerste weekend van oktober

STEENBERGEN – Ook komende Pinsterdagen zal er geen Roparun worden gehouden. Die schuift – ijs en weder dienende – door naar het weekend van 2 en 3 oktober. Tijdens het Pinksterweekend is er wel een online versie voor de achtduizend deelnemers. Vorig jaar werd het evenement vanwege de corona-uitbraak afgelast en toen al werd aangegeven dat de editie 2021 binnen de landsgrenzen zou blijven. De situatie rond corona is nu zelfs verslechterd, vandaar het doorschuiven naar oktober in de hoop dat estafetteloop dan wel doorgang kan vinden.

De organisatie van de Roparun komt voor de dertigste editie van het evenement eenmalig met een aangepaste vorm. Zo zijn de start én finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf en blijft de gehele Roparun in Zuid-Nederland. Omdat deze aangepaste vorm van het evenement (maar) uit twee dagen bestaat, kent de route een afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober. Naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18.00 uur finishen.
Aansluitend is er een slotfeest, zoals vroeger in Parijs. Vloet: “Met deze oplossing proberen we een veilig evenement te organiseren, want veiligheid voor onze teams en vrijwilligers staat voorop”.

In de ledeneditie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 29 januari staat hierover een uitgebreid artikel met meer informatie

Uit de Steenbergse Courant