Afbeelding
dinsdag 2 juni 2020, 14:00

Dit jaar definitief geen wielerwedstrijden in Steenbergen

STEENBERGEN – Het was geen belofte van Wielercriterium Steenbergen, maar slechts hoop. Nu is bekend geworden dat er dit jaar definitief geen wielerwedstrijden in Steenbergen zullen worden gehouden. Overleg met KNWU en verkeerspolitie maakte duidelijk dat er na september dit jaar geen ruimte is op de wielerkalender.

Eerder was al duidelijk dat alle wieleractiviteiten rond de Vuelta kwamen te vervallen nu de ronde van Spanje niet in Nederland start. Geen Dikke Bandenrace dus (5 juni) en geen wielercafé (7 augustus) met wieleractiviteiten op de carpoolplaats tegenover restaurant De Watertoren (16 augustus).

Wielerklassiekers

De wielerklassiekers voor junioren jongens en meisjes van zondag 17 mei zullen dus pas plaatsvinden in 2021. Dat geldt ook voor de wielerwedstrijden voor de jeugd categorieën 5, 6 en 7, renners met een leeftijd van 12, 13 en 14 jaar.
In het laatste kwartaal van dit jaar begint de Steenbergse wielerstichting met de voorbereidingen voor de wedstrijden van 2021. Zodra bekend is op welke datum de wedstrijden in 2021 kunnen plaatsvinden wordt dit doorgegeven. Het bestuur van de Wielerstichting spreekt haar dank uit aan de sponsoren die de activiteiten wilden ondersteunen en hoopt dat zij volgend jaar alsnog voor ondersteuning willen zorgen.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant