Afbeelding
maandag 11 november 2019, 09:05

Muzikale reis in de tijd tijdens concert Amicitia

STEENBERGEN – Een muzikale reis in de geschiedenis, langs een aantal veldslagen uitgevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat stond op het programma tijdens het herdenkingsconcert van harmonie Amicitia. Een concert in twee delen. Muziekvereniging Luctor et Emergo nam deel twee van het concert voor haar rekening.

Het lijkt misschien ongebruikelijk, de samenwerking tussen harmonie Amicitia en muziekvereniging Luctor et Emergo uit Zoutelande. Toch wist voorzitter Corné Hagenaars van de plaatselijke harmonie het zaterdagavond goed te omschrijven. “Steenbergen aan zee. Dat staat op het aquaduct te lezen” begint hij lachend. “Maar aan zee liggen we al eeuwen niet meer. En over een strandje zijn we drie jaar aan het praten” benadrukt hij de verschillen tussen Steenbergen en Zoutelande. Echter, er is een ding wat beide verenigingen aan elkaar bindt. Namelijk dirigent Junior Huigen. Met de aanstelling van Huigen naar Amicitia is jeugdig elan gekomen. De vereniging is gegroeid van 18 naar 32 leden. Vaak jonge muzikanten. ”We hebben vertrouwen in de toekomst” vertelt Hagenaars trots. Het concert stond in het teken van 75 jaar bevrijding. Beide optredens werden opgebouwd met nummers die betrekking hebben op tal van veldslagen. Dasja Abresch vertelde voorafgaand aan alle nummers zoals ‘Pearl Harbour’ en ‘Give us peace’ over de slagen die geleverd zijn. Voor het publiek een mooie aanvulling op de muziek.

Herdenking met een feestelijk tintje

Beide optredens namen de luisteraars mee in de tijd. Van de hevige veldslagen naar een uitbundig gevierde vrijheid. Luctor et Emergo begon met ‘Hindenburg’, om via een ‘Glenn Miller Parade’ te eindigen met de ‘Mars Der Medici’. Voor het publiek een feestelijke afsluiting van een geslaagd concert. De staande ovatie voor beide muziekverenigingen was zeker verdiend.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant