donderdag 14 november 2013, 18:42

Gerestaureerd orgel NH kerk opnieuw in gebruik met concert

STEENBERGEN – Het 17de eeuwse orgel van de Nederlands Hervormde kerk, dat afgelopen zomer na pakweg vijftig jaar weer eens van boven tot onder is gerenoveerd en waar nodig ook gerestaureerd, wordt zaterdag 16 november officieel opnieuw in gebruik genomen.

Dat gebeurt die avond met een concert in het kerkgebouw, waaraan de Steenbergse muziekvereniging Volharding haar medewerking verleent.

Het harmonie-orkest, onder leiding van dirigent Walter Siol, speelt gevarieerd repertoire met o.a. Nessun Dorma, Summertime en Opera Favourites.

Natuurlijk gaan ook alle registers van het orgel open en bij eerdere muzikale activiteiten in de NH kerk werd al duidelijk dat de akoestiek aldaar grandioos is.

Of een samenspel van organist Corneel Droogers en Volharding ook tot de mogelijkheden behoort, is nog even de vraag. Achter de schermen wordt druk geprobeerd de klanken van het eeuwenoude orgel en het orkest op elkaar af te stemmen.

Het concert begint om 20.00 uur, zowel de toegang als koffie en thee in de pauze zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage in de collectebus wordt niettemin zeer gewaardeerd.

Uit de Steenbergse Courant