woensdag 17 juli 2013, 12:37

Avondroodexcursie in natuurgebied Dintelse Gorzen

DE HEEN/DINTELOORD - Natuurmonumenten verzorgt zaterdag 20 juli een Avondroodwandeling in het buitendijks gelegen natuurgebied bij het Benedensas, op de grens van Dinteloord en De Heen.

De excursie staat onder leiding van een gids van Natuurmonumenten, die de deelnemers tekst en uitleg geeft over de gevarieerde flora en fauna in het weelderige stukje natuurschoon, waar vogels zoals de kluut, de kievit en de roodborsttapuit hun habitat hebben, maar ook Shetlandpony’s en Schotse hooglanders lopen te grazen. Riet en ruigte worden er afgewisseld door bos en vlakte en de Dintelse Gorzen bieden ook fraaie vergezichten op het Volkerak.

‘Trek goede wandelschoenen of laarzen aan en vergeet de verrekijker niet’, adviseert Natuurmonumenten alle belangstellenden, die zich wel van tevoren moeten aanmelden. Dat kan via http://www.natuurmonumenten.nl/agenda of bij VVV Brabantse Wal, 0164-277482.

De deelnamekosten bedragen 5 euro voor leden van Natuurmonumenten, 8 euro voor niet-leden en kinderen t/m 12 jaar betalen 2 euro.

De wandeling begint om 19.45 uur en duurt tot ongeveer 22.15 uur. Verzamelen op de parkeerplaats van de Dintelse Gorzen aan de Vlietdijk in Dinteloord.

Uit de Steenbergse Courant