vrijdag 5 september 2014, 20:18

Jaarmarkt brengt binnenstad in alle opzichten tot leven

STEENBERGEN – Een stad is pas levendig als er mensen bereid zijn om activiteiten te organiseren. Dan ontstaat er een ketting vol prachtige parels. Eén van die parels is de Jaarmarkt, zo sprak burgemeester Joseph Vos vanavond bij de officiële opening van het driedaagse evenement. Waarna hij de eerste draai gaf aan het Rad van Avontuur, voor het prijzenfestival van Steenbergen Steengoed Winkelplezier.

Vos bedankte de organisatie, wenste alle deelnemers goede zaken en het publiek veel plezier op de 43ste Jaarmarkt, die voor het eerst een ‘verlengstuk’ heeft gekregen in de Gummaruskerk, waar notaris Nico Eskes vanmiddag de opening verrichte van de eveneens driedaagse kunstexpositie.

Hierbij zijn onder meer schilderijen te zien van de Steenbergse kunstenaar Rob Schneider, de oud-Steenbergse Greet van Beers-van Erp, foto’s van Steenbergenaar Herman de Pagter en beelden van Karin Starmans uit Dinteloord en Tonnie Joxhorst uit Bergen op Zoom.

Mede dankzij het aangename nazomerweer, trok de Jaarmarkt zich vanmiddag en vanavond al de nodige bezoekers naar het stadscentrum, waar de braderie morgen van 11.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend is.

Het uitgaanspubliek kan vanavond o.a. genieten van de nederpop-coverband Stoot! op de Markt en de Haagse Toppers, die het podium van De Joosse en Puur in de Kaaistraat betreden.

Uit de Steenbergse Courant