woensdag 29 mei 2013, 13:24

Valence Bickel Nederlands turnkampioen

DE HEEN - Valence Bickel uit De Heen is zaterdag in Dordrecht Nederlands kampioen turnen op de meerkamp in de 2de divisie geworden.

Alle voorwedstrijden behaalde zij een eerste plaats, maar dat gaf op voorhand nog geen garanties voor succes bij de nationale titelstrijd. Na een sprong met een superscore van 12,86 werd het ook even heel spannend voor de turnster en haar supporters, vanwege een mislukt onderdeel op de brug.

Op de balk liet Valence – lid van Dynamo uit Roosendaal en oud-pupil van Trafo Steenbergen – een goede oefening zien, maar bij de flikflak-salto volgde een val. Desondanks leverde dit optreden haar een score van 11,5 op.  Alles hing uiteindelijk af van haar vloeroefening. Het was erop of eronder.

Valence haalde het beste uit zichzelf, scoorde een 12,3 en behaalde het kampioenschap met een verschil van 0,8 punten op de nummer twee. Zondag kwam zij nogmaals in actie bij de aparte toestelfinales en ook dat verliep uiterst succesvol: bronzen medailles op vloer en balk én goud bij de sprong.

Volgend seizoen komt Valence, net als haar zus Elyne, uit in de 1ste divisie.

Uit de Steenbergse Courant