vrijdag 4 september 2015, 18:20

Nieuwe ambulancepost in Dinteloord geopend

DINTELOORD – In een fluorescerende, geelgroene jas overhandigde wethouder Cor van Geel vanmiddag een plastic sleutel aan Caspar van den Brandt, manager van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Midden-West-Noord Brabant. Daarmee werd de ambulancepost in Dinteloord officieel geopend.

De ambulancepost kwam tot stand door de samenwerking tussen de RAV en de gemeenten Steenbergen en Moerdijk. ,,Tijdens het evalueren van de overschrijdingscijfers, bleek dat de aanrijdtijden in de regio Willemstad structureel te lang waren. Toen de snelweg A4 gereed kwam, werd het aantrekkelijker om een post in Dinteloord te plaatsen.’’

,,Eerst hebben we een jaar proefgedraaid (vanaf het sportpark, red.) om vast te stellen of de aanrijdtijden vanuit Dinteloord inderdaad korter werden. Toen dit geval bleek, is begonnen met de bouw van deze post,’’ vertelde Van den Brandt.

Tijdens zijn speech prees wethouder Van Geel de verdiensten van het ambulancepersoneel, dat van de nieuwe post aan de Noordlangeweg gebruik gaat maken. ,,Ambulancepersoneel moet vierentwintig uur per dag paraat zijn. Ik ben trots en dankbaar om dezelfde kleding te dragen als deze professionals,’’ aldus Van Geel.

Foto’s Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant