woensdag 27 april 2016, 00:00

Geen Koningsdag in de Welberg

WELBERG – Vanwege het slechte weer heeft de Stichting Ontspanning Voor Welberg besloten de festiviteiten in het kader van Koningsdag af te lasten. “Onze activiteiten zijn toch voornamelijk voor kinderen en om die nu de hele dag in de kou, regen en wind door te laten brengen, leek ons niet verantwoord,” aldus Paola van Terheijden, voorzitter van de stichting. “We hebben op de Welberg ook niet de mogelijkheid om uit te wijken naar een sporthal. Voor onze spelletjes heb je nu eenmaal ruimte nodig.”

De voorzitter zelf houdt de voorspellingen al vanaf half zeven vanmorgen in de gaten. Om negen uur besloot het bestuur in gezamenlijkheid de Koningsdag 2016 af te lasten. “Het weer heb je nu eenmaal niet in de hand.” Van afstel komt in dit geval geen uitstel, aldus Van Terheijden. “Koningsdag is Koningsdag, dat kun je niet op een andere datum vieren naar onze mening.”

Kinderen die hun fiets al versierd hadden, hoeven niet te treuren. Wanneer zij ervoor zorgen dat er een mooie foto van de aangeklede tweewieler, (of skelter, step of ander vervoermiddel) op de Facebookpagina van OVW wordt gedeeld, komen zij alsnog in aanmerking voor een prijsje.

Uit de Steenbergse Courant