dinsdag 4 oktober 2016, 12:00

Echtpaar Van der Spek 60 jaar getrouwd

STEENBERGEN – Voor Jan (81) en zijn Sjaan (79) van der Spek was het gisteren een bijzonder heugelijke dag. Op de kop af 60 jaar geleden gaven ze elkaar namelijk het ja-woord. Ter ere van hun diamanten huwelijksfeest kwam loco-burgemeester Petra Lepolder het bruidspaar feliciteren.

Zij bracht een grote bos bloemen en een cadeautje mee namens de gemeente. Van de Commissaris van de Koning van Noord-Brabant én van ons koningspaar ontvingen de jubilerende echtelieden een persoonlijke felicitatiebrief. ,,De commissaris heeft mooier briefpapier dan de koning,’’ constateerde Jan van der Spek, in onvervalst Rotterdams.

,,Hij kan wel eens een beetje cru overkomen, maar het is gewoon een teddybeer hoor,’’ reageerde zijn wederhelft. ,,En Sjaan heeft altijd voor mij en ons gezin klaargestaan,’’ stelde de bruidegom. Dat ze onverminderd zielsgelukkig zijn met elkaar, staat buiten kijf.

Beiden komen oorspronkelijk uit Rotterdam en kennen elkaar al van jongs af aan, omdat hun ouders bevriend waren. Hun leven stond in het teken van hard werken, onder meer in de horeca.

Jan en Sjaan kregen drie zoons en zijn inmiddels ook gezegend met vier kleindochters, een kleinzoon en vijf achterkleinkinderen. Sinds veertien jaar wonen ze naar hun volle tevredenheid aan de Kruitweg in Steenbergen. Hun diamanten bruiloft wordt komend weekeinde nog uitgebreid gevierd met familie, vrienden en bekenden.

Uit de Steenbergse Courant