vrijdag 4 november 2016, 13:30

Hondenbelasting gaat fors omlaag

STEENBERGEN – Hondenbezitters in de gemeente Steenbergen kunnen uitkijken naar een forse verlaging van de hondenbelasting. De raad stemde gisteravond namelijk unaniem in met een voorstel van Gewoon Lokaal! om voortaan alleen nog de werkelijke kosten door te berekenen. Die zijn maar de helft van de huidige opbrengst.

Op dit moment wordt zelfs maar een kwart (50.000 euro) van de inkomsten (200.000 euro) daadwerkelijk aan hondenbeleid. Dat geeft hondenbezitters volgens fractievoorzitter Wilma Baartmans van Gewoon Lokaal! het gevoel dat zij ‘gediscrimeerd’ worden, terwijl het ter bestrijding van de overlast juist beter zou zijn om goed gedrag te bevorderen en te belonen.

De fractie stelde daarom voor de bestaande uitgaven van een halve ton te verhogen te maximaal honderdduizend euro en de extra gelden te besteden aan betere handhaving en ‘hondgerelateerde’ investeringen zoals uitlaat- en speelvelden. Gewoon Lokaal! diende hiertoe een motie in, die er voor moet zorgen dat de hondenbelasting voortaan is afgestemd op de kosten van het hondenbeleid en dat zal dus onherroepelijk tot een drastische verlaging leiden.

Foto: www.freedownload64.com/

Uit de Steenbergse Courant