zaterdag 17 juni 2017, 08:00

Vandaag: Woon- en beleefevent STBLEEFT in gemeentehuis

STEENBERGEN – Vandaag staat het gemeentehuis van Steenbergen aan Buiten de Veste 1 in het teken van het woon- en beleefevent STBLEEFT. Tientallen deelnemers uit de wereld van wonen en leven zijn die dag van 10.00 tot 16.00 uur present om de bezoeker van alle gewenste informatie te voorzien. Op zoek naar een nieuwe woning, of naar manieren om het eigen huis duurzamer of levensloopbestendig te maken? Tijdens STBLEEFT is er voor elke vraag een antwoord, voor elk probleem een oplossing.  De woonbeurs is een initiatief van Helmig Makelaardij en de gemeente Steenbergen.

Het doel van STBLEEFT is om de bezoeker volledig te informeren over wat Steenbergen te bieden heeft op het gebied van mooi wonen en fijn leven. Vorig jaar werd het event voor de eerste keer, met succes, gehouden.

Duurzaamheid

De tweede editie telt nog meer deelnemers dan vorig jaar (32 in totaal) en heeft het thema ‘Duurzaamheid’ meegekregen. Dat vertaalt zich tijdens de beurs in demonstraties van tal van mogelijkheden om de eigen woning slim in te richten en zodoende de planeet en de eigen portemonnee te sparen. Duurzaam betekent echter ook: zo lang mogelijk met plezier in de eigen omgeving kunnen blijven wonen.

Tijdens STBLEEFT laten de aanwezige bedrijven zich van hun beste en meest duurzame kant zien. Daarnaast is een aantal non-profit organisaties uit de duurzaamheidsbranche aanwezig zoals het Energieloket West-Brabant, energiecoöperatie Energiek Brabantse Wal en Buurkracht. Het Care Innovation Centre West-Brabant komt met het Huis van Morgen waar innovaties in de zorg zichtbaar worden gemaakt.

Fraaie primeurs

Dat er op bouwgebied veel nieuws onder de Steenbergse zon is, blijkt onder meer uit het feit dat er tijdens het event een aantal fraaie primeurs zijn. Een goed voorbeeld daarvan is de start van de verkoop van woningen in het project Spiegelvloot 2 in Dinteloord. Een gezellig wijkje met zesentwintig hoek- en eengezinswoningen en levensbestendige woningen. Ook vindt de presentatie plaats van de Stadsvilla, een geheel nieuw project in Buiten de Veste te Steenbergen. Hierbinnen krijgen zestien hoogwaardige en sfeervolle appartementen een plaatsje onder de rieten kap van een wooncomplex met het uiterlijk van een stadsboerderij. Tot slot kunnen belangstellenden zich tijdens de beurs inschrijven voor het Project Beltmolen in Nieuw-Vossemeer.

Er valt echter nog veel meer te beleven tijdens STBLEEFT dankzij medewerking van projectontwikkelaars, makelaars, bouwtechnisch adviesbureaus, notaris, hypotheekverstrekkers, woonwinkel, parketvloerspecialist, bouwmaterialenhandel, badkamerspecialist, hoveniers, woningstichting, architect, installateurs, interieurcoach, en natuurlijk de gemeente Steenbergen zelf.

Bijzondere prijs

Gedurende de beurs worden de bezoekers niet allen voorzien van informatie, zij krijgen ook een hapje en een drankje, een goodiebag en een bedankje wanneer zij ter besluit een korte enquête invullen. Voor de (klein)kinderen is er een speelplein waar zij zich naar harte lust kunnen vermaken. Onder meer met een kleurplatenwedstrijd. Voor de winnaar staat een heel bijzondere prijs te wachten: hij of zij mag namelijk meehelpen met de eerste handeling die verricht wordt bij de start van het Dinteloordse bouwplan Spiegelvloot 2 van Zwaluwe Projectontwikkeling.

Facebookpagina Steenbergen Leeft/website www.stbleeft.nl.

Uit de Steenbergse Courant