zondag 2 juli 2017, 14:00

Aanstaande dinsdag start fietstdriedaagse Steenbergen

STEENBERGEN - Van dinsdag 4 juli tot en met donderdag 6 juli organiseren Bike Totaal Zwaan en SportparkUitje.nl voor de derde maal de avondfiets 3-daagse in Steenbergen. Elke avond wordt een route afgelegd van ongeveer 25 tot 30 km over de mooiste wegen en paden in en rondom de gemeente Steenbergen. De routes zijn bedoeld voor recreatieve fietsers van alle leeftijden.

Bij de samenstelling van de routes is veel aandacht besteed aan veiligheid, rustige wegen en mooie fietspaden. De routes voeren de deelnemers, in hun eigen tempo onder meer langs Nieuw-Vossemeer, Kruisland en Dinteloord. Ze worden elke dag uitgepijld en bij de start ontvangen de deelnemers een duidelijke routebeschrijving. Zo kunnen op een ontspannen manier de mooiste plekjes van de omgeving worden verkend. Onderweg is er een pauzemoment waarin de deelnemers even op adem kunnen komen. 

Aankomst en vertrek

Iedere avond ( van 4 tot 6 juli) wordt er gestart vanuit de kantine van V.V. “Steenbergen” aan de Seringenlaan (sportpark). Daar kunnen de deelnemers zich melden en krijgen ze een routebeschrijving mee. Deelnemers die niet alle drie de avonden meerijden kunnen ook per dag inschrijven. De starttijd is telkens van 18.00 - 19.00 uur, de deelnemers worden uiterlijk 22.00 uur weer terug verwacht. Voor de deelnemers die alle drie de dagen volbrengen (dit dient op dag één bekend te zijn bij de organisatie), ligt er op de laatste dag in de kantine van V.V. “Steenbergen” een herinnering te wachten.

Pechservice

Voor de deelnemers is het niet te hopen, maar mocht een deelnemer onder weg pech krijgen met de fiets, dan verzorgt Bike Totaal Zwaan de pechservice. Opdat de deelnemer vervolgens weer verder kan om de route te voltooien. 

Inschrijven

Kosten voor deelname aan alle drie dagen (inclusief herinnering) bedragen € 6,00 p.p.. Deelname per avond is € 2,50 p.p. Aanmelden vooraf kan via info@sportparkuitje.nl of via 06-53335157. Aanmelden op de dag(en) zelf is ook mogelijk. Dit kan tussen 18.00 - 19.00 uur in de kantine op het sportpark van V.V. “Steenbergen.

Gratis Fiets-APK

Deelnemers kunnen de weken vooraf de avondfiets 3-daagse een gratis Fiets-APK laten uitvoeren bij Bike Totaal Zwaan in Steenbergen. Nadat de Fiets-APK is uitgevoerd ontvangt men tevens een gratis bidon!

Voor meer informatie of nog vragen kan er contact op worden genomen met Martijn Hagens - 06-53335157 of via info@sportparkuitje.nl.

Uit de Steenbergse Courant