woensdag 29 november 2017, 13:00

Fietsvoorlichting voor Senioren

STEENBERGEN - Veilig Verkeer Nederland organiseert twee gratis fietsvoorlichtingen voor alle senioren inwoners in de gemeente Steenbergen. Dit gebeurt op maandag 18 december in Steenbergen en dinsdag 19 december in Kruisland. Deelname aan deze cursus is gratis.

De fiets biedt de vele ouderen een uitkomst als het gaat om zelfstandige mobiliteit.

De laatste jaren is echter een stijgende trend te zien in het aantal ongevallen onder ouderen. Gemeente Steenbergen en Veilig Verkeer Nederland (VVN) vinden het daarom belangrijk hen een gerichte fietsvoorlichting aan te bieden. Deze richt zich op het voor ouderen veiliger deelnemen aan het verkeer met de fiets of e-bike. Belangstellende senioren krijgen van VVN een twee uur durende voorlichting om de kennis van de verkeersregels op te frissen en om tips te krijgen waardoor veiliger en met meer plezier en zelfvertrouwen deel kan worden genomen aan het verkeer.

Aanmelden voor deze gratis voorlichting kan via vvn.nl/opfrissteenbergen. Op genoemde dagen wordt de voorlichting gegeven tussen 13:30 en 15:30 uur. De plaats waar dit gebeurt wordt de deelnemers nog persoonlijk doorgegeven.

Uit de Steenbergse Courant