dinsdag 5 december 2017, 11:00

Jaarboek De Steenen Kamer ligt in de winkel

STEENBERGEN – Met als thema ‘Mensen’ heeft heemkundekring ‘De Steenen Kamer’ weer een fraai nieuw jaarboek uitgebracht. Leden van de kring zijn het verleden ingedoken, dit keer om de verhalen van Steenbergenaren van vroeger en nu aan het papier toe te vertrouwen. Het boek is voor 17,50 te verkrijgen bij Boekhandel Vermeulen aan de Kaaistraat in Steenbergen. Een aanrader voor in de schoen of onder de boom.

Aan het woord komen onder meer beeldende en schrijvende kunstenaars. Verder wordt in detail geschreven over drie Canadese militairen die in 1944 sneuvelden in Dinteloord. Oud-leerlingen van de LTS doen een boekje open over de sfeer op de school in de jaren zestig. Ook staan de ontdekkingen van het team dat onderzoek doet naar oude panden in de stad beschreven. Zo blijkt een huis op de Markt een bewogen geschiedenis te kennen. Speciale aandacht is er voor de inmiddels overleden meestersmid Toon van Oers die met zijn restauratiegroep vele gesmede ornamenten van de Gummaruskerk restaureerden. Het  boekwerk  is  ook te bestelen via www.boekenbestellen.nl. 

Foto: De jaarboeken van Steenen Kamer zijn inmiddels collecters items geworden. Hier een beeld uit een van de vorige jaarboeken: De intocht van Sint Nicolaas op Welberg in vroegere jaren en op een toch wel uitzonderlijke wijze. Zeker in deze Sint Nicolaastijd is dat een bijzonder beeld.

Uit de Steenbergse Courant