vrijdag 16 maart 2018, 09:15

Escape Room in klooster en restaurant in kerk Welberg

WELBERG – De Centrale Zorggroep heeft grootse plannen op de Welberg. Volgens directeur Jerry Anholt komt er een Escape Room in het klooster en in de kerk een horror-restaurant. Hierin gaan de cliënten van de groep, jongeren met autisme en gedragsproblematiek tot en met 23 jaar, aan het werk. De onderhandelingen met de eigenaar van de kerk en de bank zijn al rond. Het wachten is nog op de gemeente die de bestemming van het pand moet wijzigen. De CZG hoopt de deuren rond Halloween dit jaar te openen.

Een ambitieus plan maar naar mening van directeur Anholt goed haalbaar. “Ons voornaamste doel is niet om zware winst te draaien in het horecadeel. De begeleiding die wij onze cliënten bieden is voor ons het belangrijkst.”

Geen problemen

Anholt is momenteel in overleg met de gemeente die de bestemming van het pand moet wijzigen. “Binnen het nieuwe dorpsplan Welberg is al opgenomen dat er in de kerk horeca mogelijk moet zijn, dus daar verwacht ik geen problemen. De gemeente wil echter nog in overleg met de gemeenschap en dat is begrijpelijk en te waarderen.”

Halloween

Volgens de directeur is hem er zelf ook alles aan gelegen om zo goed mogelijk op het dorp binnen te komen. “Ik denk dat wij met ons initiatief een invulling bieden met minimale overlast. We willen maximaal 75-100 bezoekers per dag, vier dagen per week. Parkeren gebeurt achter de kerk op ons eigen terrein waar we plek genoeg hebben. Er komen geen bands of andere overlast veroorzakende activiteiten. Bovenal willen we echt een maatschappelijke functie vervullen. Het horrorthema is perfect voor de Welberg dat de afgelopen jaren regionaal bekend werd met de Halloweenviering. De kerk blijft wat mij betreft ook gewoon deel uitmaken van die activiteit. Graag zelfs!”

Lees meer in de Steenbergse Courant van vandaag

Foto: Niek Perdaems

Uit de Steenbergse Courant