Afbeelding
zondag 29 april 2018, 20:05

Dampend afscheid van rockband Overload

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER - “I need an OVERLOAD of rock ‘n roll”. Het is aan deze tekst in wit op de achtergrond van een zwart t-shirt dat men de echte Overload-fan herkent. Benader hem de komende tijd omzichtig en met medeleven want hij (of zij) gaat zware tijden tegemoet. Sinds afgelopen zaterdag is de Steenberge classic rockformatie Overload namelijk niet meer en dat doet zeer bij de liefhebber van genre en band. Met een dampend afscheidsconcert nam de vierkoppige formatie afscheid van het publiek in het Nieuw-Vossemeerse Wagenhuis.

Overload maakte regionaal furore in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Na een rustperiode van een kwart eeuw besloot de band na een, blijkbaar geslaagd, verjaardagsfeestje in 2013 de draad weer op te pakken. Het werd een reünie met een gouden randje want sinds 2014 veroverden de heren menig podium. Toch kwam aan al dit moois weer een einde vanwege drukke werkzaamheden en een verhuizing van een van de bandleden.

Het werd een afscheid als vrienden mét vrienden in een goedgevuld en gezellig Wagenhuis. René Smout, Frenk de Groot, Erik van Loenhout (opvolger van de eerder al gestopte Guido Smout) en Rien Luijsterburg rockten alsof de morgen nooit zou komen. De band kijkt met genoegen terug op de afgelopen jaren vanwege de muziek, de vriendschap en de fans die er tezamen gouden comebackjaren van maakten.

Foto’s: Niek Perdaems©KijkopSteenbergen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant