Afbeelding
zondag 13 mei 2018, 12:50

Zeventigste (en mogelijk laatste) ronde van Nieuw-Vossemeer van start gegaan

NIEUW-VOSSEMEER – Met het aftellen voor de start van de amateurs/sportklasse ging om 12:00 uur de inmiddels zeventigste ronde om de Grote Prijs van Merijntje Gijzen van start. “Zeer waarschijnlijk de laatste ronde van Vosmeer”, zo vroeg de speaker aan voorzitter John Akkermans een paar minuten voor de start. “Daar ziet het helaas wel naar uit. Tenzij er zich vijf nieuwe gegadigden voor het bestuur melden. Dan wil ik met hen de kar wel trekken. Of ik dat jammer vind? Nou als je het lijstje van namen hoort van grote renners die hier in het verleden meereden, dan is het duidelijk. Het zo erg jammer zijn”, zo was zijn antwoord.

En grote namen waren er: Jan Raas, Van Est, Hanegraaf, Jacobs om er een paar te noemen. In al die jaren vanaf 1932 trok de wielerronde van Nieuw-Vossemeer talenten. En langs de kant stond er in vroegere jaren veel publiek, soms wel 5000 man. Dat kan vandaag de dag helaas niet worden gezegd. De ronde trekt amper nog belangstelling.

Deze zondag rijden de renners om prijzen die grotendeels zijn betaald uit de eigen kas. De organisatie maakt de spaarpot leeg, al wordt er voor alle zekerheid nog een bedrag achter de hand gehouden voor een mogelijk vervolg. Maar dan moeten zich wel snel wat liefhebbers melden, anders valt het doek definitief.

Wie vanmiddag nog de prestaties van de deelnemende renners wil volgen: de zestig kilometer van amateurs/sportklasse is nagenoeg verreden. Om 13:45  starten de Junioren voor 24 ronden over eveneens 60 kilometer. Om 15:30 uur gaat de Elite/belofte mannen van start. Zij rijden 36 ronden met een totale afstand van 90 kilometer.

Uitslagen zijn meteen te zien op de website van de KNWU. Onder de rubriek ‘sporten’ staat het ‘wegwielrennen’ met daarbij de ronde van Nieuw-Vossemeer.

Foto’s: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant