Afbeelding
zaterdag 23 juni 2018, 15:30

Kinder- en zorgboerderij De Lindehof geliefde plek bij jong en oud

STEENBERGEN – Het is een aardig komen en gaan van bezoekers op deze zaterdag, de eerste dag van het open weekend bij De Lindehof aan de Gagelweg. Maar volgens eigenaar Jos Schouteren komt de echte drukte pas op zondag. “Dan loopt het echt storm.” Druk maakt hij zich er niet over, het loopt allemaal soepeltjes op de kinder- en zorgboerderij die hij runt samen met zijn vrouw Frieda. Naast de gezinnen die een kijkje komen nemen, lopen er ook gasten rond die doordeweeks vrijwilliger zijn bij De Lindehof. Het is een zeer welkome vorm van bezigheidstherapie voor deze mensen.

Zo ook voor Jenny van Zuijlen en Marc Hopmans uit Bergen op Zoom. Jenny is al tien jaar vrijwilliger bij de Lindehof, al in de tijd dat het nog op de andere locatie zat aan de Drielindekesweg in het Westland. “Ik doe hier eigenlijk van alles: rondleidingen geven, waterbakken verschonen, en helpen bij de horeca. Het geeft mij een structuur in de dag die ik eerst niet had. En ik ben heerlijk in de buitenlucht.” Inmiddels heeft ze haar vriend Marc ook aangestoken met haar enthousiasme. “Ik was altijd al een vogelliefhebber, dus het is hier fantastisch voor mij. Ik ben afgekeurd, maar hier kan ik op mijn eigen tempo mijn steentje bijdragen”, vertelt hij.

Zeearend

Op deze open dagen is het op de kinderboerderij mogelijk om dicht bij de bijzondere vogels te komen. Je kan op de foto met een jong steenuiltje en zien hoe de statige zeearend zijn imposante vleugels spreidt. Daniëlle de la Bije uit Langeweg heeft haar dochter Chiara en diens vriendinnetje Juliëtte meegenomen. De meisjes lopen rond met hun camera om de mooiste plaatjes te schieten van de vogels. Wat nog niet meevalt als ze achter een hek zitten en telkens heen en weer lopen. Ook mogen ze het uiltje vasthouden. “Dat geeft nog best een paar krassen op je hand”, zegt Juliëtte. 

Behalve het bekijken van de vogels kunnen de kinderen zich ook uitleven op het springkussen en meedoen aan het ‘spijkerbroek-hangen’. Morgen, zondag, is er een demonstratie hondeninstructie en speuren. Ook zal eigenaar Jos Schouteren zich opstellen in een soort schandpaal en mogen bezoekers tegen een vergoeding eieren op hem mikken. Zondag is De Lindehof nog open tussen 11:00 en 16:00 uur.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant