zondag 22 juli 2018, 10:45

MaatjePlusProject zoekt warm hart en luisterend oor

STEENBERGEN – Gezocht: een warm hart, een luisterend oor, een praktische, oplossingsgerichte en respectvolle instelling, begrip en humor. Wie zich hierin herkent en een zinvolle invulling voor vrije tijd zoekt, wordt met open armen ontvangen bij het MaatjesPlusProject dat op zoek is naar nieuwe vrijwilligers.

Het Maatje PlusProject biedt steun aan mensen van alle leeftijden die op sommige momenten in hun leven behoefte hebben aan een ‘Maatje’. Dit kan kortdurend zijn of voor langere tijd. Het gaat om mensen die (even) niet meer mee kunnen komen in onze maatschappij.

Er zijn

In de ondersteuning kan het gaan om bieden van emotionele steun, zoeken naar praktische oplossingen, hulp bij het zelfstandig wonen, aangaan van contacten en het ondernemen van activiteiten. Op veel momenten kan het ‘er zijn’, een spelletje doen of samen wandelen, al voldoende zijn om iemand vooruit te helpen.

De SWOS zoeken vrijwilligers die bereid zijn om zich in te zetten voor deze doelgroep, iemand die bereid is om te leren en zijn/haar grenzen goed kan bewaken. De tijdsinvestering zal ongeveer 2 uur per week zijn.

Neem voor meer informatie contact op met Tonnie Joxhorst, coördinator MaatjesPlusProject Steenbergen, telefoonnummer: 0167-54 11 37 of e-mail: t.joxhorst@swo-stb.nl.

Uit de Steenbergse Courant