Afbeelding
maandag 23 juli 2018, 09:00

Circus Bossle niet op de ijsbaan in Dinteloord

DINTELOORD – Tot afgelopen vrijdag zat tourneemanager Anton Werkman van Circus Bossle met zijn handen in het haar. Zijn circus zou vanaf aankomende woensdag een reeks voorstellingen geven op de ijsbaan aan de Dorus Rijkersstraat in Dinteloord maar het feest ging bijna niet door.

Anton Werkman organiseert met zijn bedrijf SenA Entertainment Group de Nederlandse tournee van het Duitse Circus Bossle. Dat het circus naar Dinteloord zou komen stond al vanaf eind april dit jaar op de planning. “Toen heb ik de eerste telefonische contacten gelegd met de gemeente Steenbergen. Daaropvolgend heb ik begin mei de definitieve vergunningsaanvraag ingediend. Alles leek goed te gaan en de adviezen vanuit de verschillende afdelingen op het gemeentehuis waren in eerste instantie positief.” Aldus Werkman.

Beschadigen

Twee weken geleden kwam de gemeente echter met slecht nieuws voor de tourneemanager; De ankers die in de grond geslagen worden om de circustent aan vast te zetten zouden het zeil onder de ijsbaan kunnen beschadigen. 

Ook het vastmaken van de tent aan de wagens was geen optie. Bij regenval zou het terrein veranderen in een modderpoel, vooral omdat er zware voertuigen op en af het terrein moeten rijden. Dat zou de structuur van de grond onherstelbaar beschadigen.

Akkoord

Werkman zegt dat het circus achteraf best op de ijsbaan had gekund; “Het is al twee weken kurkdroog en dat blijft de komende twee weken ook nog zo. De ondergrond van de ijsbaan is perfect nu. De kans op beschadigingen door het circus is dus nihil.” Toch is Werkman blij dat hij afgelopen vrijdag tot een akkoord is gekomen met de gemeente en hij alsnog met zijn circus naar Dinteloord kan komen. De circustent wordt nu opgebouwd op het parkeerterrein van VV Prinsenland aan de Steenbergseweg.

Hooggeëerd publiek

Het hooggeëerde publiek van Dinteloord en omstreken kan vanaf woensdag genieten van een gezellig familiecircus met veel dieren waaronder pony’s, ezels, alpaca’s en geiten. Ook zijn er optredens van een jongleur, een koorddanseres en natuurlijk vrolijke clowns. Natuurlijk heeft de show een spectaculair einde; een vuurvreter uit duizend-en-één nacht, eet vlammen en spuwt als een draak metershoge vuurfonteinen. Kortom spanning en sensatie alom. Een voorstelling duurt ruim anderhalf uur.

Er zijn voorstellingen op woensdag 25 juli om 15.00 uur, donderdag 26 juli om 17.00 uur, vrijdag 27 juli om 17.00 uur, zaterdag 28 juli om 15.00 uur en zondag 29 juli de laatste voorstelling om 14.00 uur. Meer informatie op www.circus-bossle.nl

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant