Afbeelding
dinsdag 16 oktober 2018, 09:00

Nieuw-Vossemeerse trots op geslaagde Halloweentocht

NIEUW-VOSSEMEER – Voor eventjes was Nieuw-Vossemeer niet het vredelievende dorp dat het normaal gesproken is. Angstaanjagende sprookjesfiguren dwaalden zaterdag na zonsondergang door de straten tijdens de jaarlijkse Halloweentocht. Inwoners met een zwak hart deden er goed aan binnen te blijven, want de organisatie had er alles aan gedaan om de deelnemers de stuipen op het lijf te jagen.

“Ik ben zo trots op wat we met z’n allen hebben weggezet. Vanaf april zijn we hiermee bezig geweest en het resultaat heeft wat mij betreft alle verwachtingen overtroffen. Het was super”, aldus initiatiefneemster Janneke Bosters. 

Het thema van dit jaar was sprookjes, maar dan vanzelfsprekend niet de zoete versie zoals ze in de boeken staan. Deelnemers aan de tocht werden bijvoorbeeld geconfronteerd met Doornroosje in een doodskist, de vermoorde oma van Roodkapje en Pinokkio hangend in een boom. “Het was vooral bij die boom dat mensen zich kapot schrokken omdat ze het niet verwacht hadden. Er moesten wel een paar kinderen huilen. Om die reden hebben we van tevoren de adviesleeftijd op 10 jaar gesteld, maar de verantwoordelijkheid ligt toch bij de ouders om te beslissen of een kind het aankan. Stiekem is het voor ons wel een compliment, omdat je ook geen griezeltocht wil organiseren waar iedereen fluitend doorheen gaat”, legt Janneke uit.

Weinig te doen voor de jeugd

Er hebben zo’n 45 mensen deelgenomen aan de tocht en hoewel dat aantal een stuk lager ligt dan vorig jaar, maakt dat voor haar niks uit. “Ik ben dit initiatief zes jaar geleden gestart omdat er voor de jeugd weinig te doen is in Nieuw-Vossemeer. Natuurlijk hoop je dat er veel mensen komen, maar ik organiseer het net zo lief voor 10 als voor 100 man.”

Voor wie denkt over stalen zenuwen te beschikken, volgend jaar komt er weer een Halloweentocht. De inspiratie zal dan afkomstig zijn uit horrorfilms. 

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Janneke Bosters

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant