Afbeelding
maandag 11 maart 2019, 09:00

Gebore op de Raldal

Voor Arnold Heijmans, voorzitter van de stichting Ontspanning Voor Welberg was het zijn eerste carnaval. Een bijzonder debuut waar hij met volle teugen van genoot. “Het is nog een beetje zoeken, maar de leuke reacties en dankbaarheid motiveren heel erg.”

Het begon zaterdag op de Raldal met het ziekenbezoek. “Dit keer bezochten we voor het eerst ook de baby’tjes die het afgelopen jaar geboren zijn. Het zakdoekje waar op staat ‘Ik ben gebore op de Raldal’, viel erg in de smaak. Vooral bij de ouders,” lacht Heijmans.

Leuke reacties

De nieuwe activiteit, het pyjamabal op zondagmorgen, moet nog aan bekendheid winnen. “De opzet was leuk, maar er waren helaas nog niet zoveel deelnemers. Daar moeten we voor volgend jaar nog wat aan werken.”

De grote optocht van de Raldal trok dit jaar een negental deelnemers. “We zien het liever wat groter maar degenen die meededen, hadden echt heel erg hun best gedaan en er waren dan ook veel leuke reacties van de mensen aan de kant.” Zijn eerste prijsuitreiking was voor de voorzitter een bijzondere. “Ik mocht Prins Strienius V en de Deftige Flodder, die allebei gezinsuitbreiding verwachten, een Raldal-zakdoek geven en ook onze jubilerende Dweilberg hebben we in het zonnetje gezet.”

Voor het tweede achtereenvolgende jaar ging de prijs voor de geveldweil naar het schoonvader/-dochter duo Ad en Annemiek Huijgens.

Tekst: Dasja Abresch

Uit de Steenbergse Courant