Afbeelding
vrijdag 15 maart 2019, 13:19

Niet staken, maar lekker frietjes eten

STEENBERGEN – Het is niet dat ze niet achter de reden staan waarom er in ons land vandaag op zoveel scholen wordt gestaakt. De kwaliteit van het onderwijs staat onder druk en het vinden van invallers bij ziekte is een serieus probleem. “Maar daar willen we de ouders niet mee belasten”, zo stelt Anne van Loon van de Nieuwe Veste namens haar team. “Wij kozen voor iets ludieks. Vandaag krijgen alle kinderen een heerlijk frietje met smakelijk snack. Daartoe hebben wij ’t Frietkarreke uitgenodigd”.

Anne stuurde een bericht naar de ouders: “We staan achter de reden van de staking. Maar daar willen we u niet mee belasten. Het kan in de toekomst wel zo zijn dat we uw hulp nodig hebben bij de opvang van de kinderen als er bij een zieke leerkracht geen invalleerkracht is. Dan hopen we op uw steun. Nu gaan we niet ‘onnodig’ de kinderen thuis laten”, zo liet ze weten.

Smakelijk

Tussen de middag merkten de kinderen dat er wat bijzonders aan de hand was. Er werd hen verteld wat de reden van de komst van ’t Frietkarreke was. Dat vonden de kinderen vast een prima reden en ze kunnen er vast nog wel meer bedenken al beseffen ze dat het niet alle dagen zo kan zijn. Intussen lieten ze zich de lekkernij met plezier smaken.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant