Afbeelding
zaterdag 19 oktober 2019, 16:00

Bezoekers Open Dag Fort Henricus kunnen op de foto in historische setting

STEENBERGEN – Tijdens de Opening van Fort Henricus – die  morgen, zondag 20 oktober plaatsvindt – worden bezoekers getrakteerd op een aantrekkelijk programma met tal van activiteiten. Een ervan is de mogelijkheid om op de foto te gaan in een historische setting. Deelname aan deze activiteit is net als bij alle andere activiteiten op de Open Dag van de West Brabantse Waterlinie geheel gratis.

De Steenbergse fotograaf André Roosenburg fotografeert samen met een collega bezoekers in de setting die de ‘Bergsche Battery’ realiseert. Deze groep beeldt de historische stadsmilitie van Geertruidenberg uit. Bij de ‘Battery’ hebben alle leden een specifieke rol. Voorbeelden hiervan zijn Piekenier (soldaat met een lans), Musketier, Kanonnier, Zwaardvechter, Tamboer, Marketenster (Wasdame), kwakzalver of bijvoorbeeld muzikant. De ‘Battery’ toont zaken en activiteiten die passen in een leger en kampement uit 1593.

Zelfs historisch verkleden is mogelijk

Bezoekers kunnen gratis op de foto met deze historische figuren. Wie het leuk vindt kan zich zelfs geheel kleden in een outfit van de ‘Bergsche Battery’ en zich daarin laten fotograferen. Naast hun medewerking aan deze fotosessie die tussen 12:00 en 17:00 uur plaatsvindt, geven leden van de ‘Battery’ de bezoekers tekst en uitleg over hun activiteiten en de situatie zoals deze vroeger was. De Bergsche Battery heeft grote ervaring met het uitbeelden van deze historische gebeurtenissen en is daardoor een gewilde gast op tal van evenementen in binnen- en buitenland.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant