Foto: Jan de Langen - Steenbergse Courant
Foto: Jan de Langen - Steenbergse Courant
maandag 22 april, 14:00

Eric Verheijen, de nieuwe voorzitter van OPS

STEENBERGEN – Met het naderende afscheid van Leo Heijmans ging het bestuur van Steenbergen op zoek naar een nieuwe voorzitter. Lang hoefde men niet te zoeken. Eric Verheijen, mede-eigenaar van Lyfter, was graag bereid de voorzittershamer over te nemen.

Wie is Eric Verheijen? Een vraag die velen zich zullen stellen. Verheijen geeft graag antwoord. “Ik ben een jonge ondernemer. Van thuis uit, samen met Joep Suijkerbuijk, Lyfter gestart.” Lyfter is een bedrijf dat naar eigen zeggen ‘Awsome websh*t’ bouwt. “Ik ben getrouwd met Nicole en sinds kort hebben we een dochtertje. We wonen in Steenbergen. Sinds enige tijd huist Lyfter in voormalig café De Fles.”


Waarom OPS

Vanaf het moment dat Lyfter naar Steenbergen verhuisde besloot hij lid te worden van OPS. Waarom? “Als je ondernemer bent sluit je aan bij de lokale ondernemersvereniging, punt” is het duidelijke antwoord. Verheijen bezocht de bijeenkomsten, deels omdat hij nieuwsgierig is, maar ook om contacten te leggen met collega-ondernemers. Waarom ver van huis gaan zoeken als je het om de hoek ook kunt krijgen, is zijn credo.


Bestuursfunctie

Op enig moment gaf Jeroen Akkermans aan zijn bestuursfunctie neer te gaan leggen. “Zou dit iets voor mij zijn?” vroeg Verheijen zich af. “Waar kan ik wat betekenen?” Al snel merkte hij dat hij de uitdaging graag aan wilde gaan. Eenmaal lid van het bestuur raakte Verheijen nog méér betrokken bij de lokalen ondernemers. “Ik weet niet of je het netwerken moet noemen, ik breng graag mensen met elkaar in verbinding. Zoek waar partijen elkaar kunnen versterken of elkaar van dienst kunnen zijn.”


Voorzitterschap

En toen kwam de positie van voorzitter vrij. “Mijn naam werd genoemd en eerlijkgezegd zag ik het wel zitten” lacht Verheijen. “Het zittende bestuur had onder leiding van Leo Heijmans een solide basis gelegd. We hebben veel leden en financieel staan we er goed voor. Iets om trots op te zijn.” Deze basis wil Erik Verheijen uitbouwen. “Ik wil meer de diepte in, meer sturing aan ondernemers geven. Meer steun bieden dan probleemoplossend.”


Lering zit in uitdaging

Hoe Verheijen dat wil doen? “Als ondernemer maken we allemaal wel eens iets mee. Het gaat niet altijd goed, er zijn altijd wel problemen.” Daar wil Verheijen in steunen. “Zit er overlap in een situatie, breng bedrijven dan met elkaar in contact. Trek lering uit de uitdaging, en deel je kennis met elkaar, zowel de hoogteputten maar ook de tegenslagen. Daar kan je van elkaar leren.


Voor alle ondernemers

De eerste vergaderingen in de nieuwe functie zijn achter de rug. Het was even wennen, maar het went snel. De ambitie spat van zijn gezicht als Verheijen de vraag krijgt wat zijn doelen zijn. “Ik wil een spreekbuis zijn voor ondernemers. Voor alle ondernemers!”

Tekst: Tineke Feskens Foto: Jan de Langen © Steenbergse Courant  

Uit de Steenbergse Courant