De gemeente Steenbergen meldt dat vanaf deze week in het centrum van Steenbergen en Dinteloord elektrische deelauto's staan die via OnzeAuto gehuurd kunnen worden.
Foto: OnzeAuto
De gemeente Steenbergen meldt dat vanaf deze week in het centrum van Steenbergen en Dinteloord elektrische deelauto's staan die via OnzeAuto gehuurd kunnen worden. Foto: OnzeAuto
woensdag 29 maart, 13:56

Elektrische deelauto’s geplaatst in Steenbergen en Dinteloord

STEENBERGEN/DINTELOORD – Er blijkt in de gemeente Steenbergen voldoende interesse te zijn om met buurtgenoten een elektrische auto te delen. Daarom zijn er deze week in het centrum van Dinteloord en Steenbergen elektrische deelauto’s geplaatst. Het is een concept van OnzeAuto, maar de gemeente Steenbergen en de provincie Noord-Brabant hebben meegewerkt aan de interessepeiling. Er bleken voldoende inschrijvingen om op twee locaties van start te gaan.

Er hebben 205 mensen gereageerd op de peiling. 112 daarvan hebben op termijn interesse in het delen van een auto met buurtgenoten, en 45 personen wilden zo snel mogelijk starten. De belangrijkste redenen voor mensen om deel te nemen zijn de verwachte lagere kosten, het milieuaspect en het creëren van meer ruimte op straat.

Steenbergen-Zuid nog te weinig inschrijvingen

De gemeente meldt dat er in Steenbergen-Zuid ook belangstelling was voor de deelauto’s, maar dat er nog onvoldoende inschrijvingen waren om er een auto te plaatsen. Bewoners van die wijk kunnen voorlopig aansluiten bij Steenbergen Centrum of zich alsnog inschrijven voor hun eigen wijk. Bij voldoende belangstelling worden daar ook deelauto’s geplaatst.

Voor meer informatie over het concept: https://www.onzeauto.com/samen/steenbergen .

Door: Nicole van de Donk

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant