Afbeelding
zondag 18 december 2022, 19:21

Teller bezoekers Kerstmarkt Lions eindigt op 2105

STEENBERGEN – Vandaag – zondag 18 december – organiseerde Lions Steenbergen voor de elfde maal de kerstmarkt. Die werd in de Gummaruskerk bijzonder druk bezocht. Volgens Jan Gelten van de werkgroep Openstelling Gummaruskerk, die met een teller de aantallen bezoekers zo nauwgezet mogelijk bij trachtte te houden, was de eindstand 2105. Een aantal waarmee de organisatie dik tevreden kan zijn.

Die bezoekers maakten een tochtje langs de diverse kramen en namen een kijkje op de tentoonstelling van kunstwerken. Ook konden zij genieten van de diverse zangkoren, orkesten en dansvoorstellingen.
Wat minder bezoekers trokken de houten kerstmarkthuisjes op de Markt, waar diverse kerstwaren werden aangeboden. Het mindere en koude weer was daar ongetwijfeld grotendeels debet aan. Wel konden de bezoekers daar zich wat warmen aan de vuurkorven en ook de aangeboden oliebollen vonden een goede afname.  
In de grote tent op de Markt werd zondagmiddag het Goud voor Oud goed bezocht.
Een groot deel van het publiek ging op tijd huiswaarts, de waarschuwing voor nog grotere gladheid vanwege de ijzel en de WK-voetbalfinale tussen Frankrijk en Argentinië waren daar ongetwijfeld de reden van.

Uit de Steenbergse Courant