Afbeelding
dinsdag 18 januari 2022, 14:32

Kieslijst Volkspartij: Danker Kouwen fractievoorzitter en Eric van der Spelt beoogd wethouder

STEENBERGEN – De Volkspartij heeft een nieuwe lijsttrekker: Danker Kouwen. Michel Lambers staat noodgedwongen op de tweede plek op de kieslijst omdat hij gisteren, 17 januari, een niertransplantatie heeft ondergaan. Willy Knop, nu nog wethouder Economie en Ruimtelijke Ordening, heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een volgende termijn. Eric van der Spelt, oud D66’er, wordt nu naar voren geschoven als beoogd wethouder. 

Al met al nogal wat opmerkelijke verschuivingen. Eric van der Spelt stapte eind 2019 op als raadslid voor D66. Hij gaf aan meer aandacht aan zijn gezin te willen besteden, maar maakte er ook geen geheim van dat hij zich niet langer kon vinden in de (landelijke) standpunten van D66 wat betreft het agrarisch beleid.  “Op een gegeven moment begon het raadswerk toch weer te kriebelen. Ik wilde graag bij een lokale partij en met de leden van de Volkspartij kon ik altijd al prima samenwerken. Qua standpunten zijn ze conservatiever en daar kan ik me in vinden. Ik heb aangegeven graag wethouder te willen worden, mocht de positie vrijkomen.”

Kouwen: “Trots en vereerd om stokje over te nemen”

Danker Kouwen noemt het voor Michel Lambers persoonlijk een goed moment dat hij een niertransplantatie ondergaat. “Gezondheid staat altijd voorop. Voor de verkiezingen is het natuurlijk een slecht moment, maar ik ben trots en vereerd het stokje over te mogen nemen en we gaan ons stinkende best doen, met Michel als leider op de achtergrond. Natuurlijk vinden we het jammer dat Willy Knop stopt, maar we zijn dankbaar voor het werk dat hij de afgelopen periode heeft verzet.” Willy Knop staat als lijstduwer op nummer 20. De eerste zes plekken worden bezet door: Danker Kouwen, Michel Lambers, Ger de Neve, Ed Hobo, Boy Sluijters en Eric van der Spelt.

Door: Nicole van de Donk

Uit de Steenbergse Courant