Afbeelding
dinsdag 7 december 2021, 12:00

Heemkundekring De Steenen Kamer trots op nieuwe jaarboek

STEENBERGEN – Het nieuwe jaarboek van heemkundekring De Steenen Kamer bevat 18 artikelen met ‘uitgelichte sporen in het Steenbergs landschap’. Die geven elke oplettende lezer en kijker een aanknopingspunt naar het verleden, zo stelt heemkundekring.

In het boek onder meer een verhaal over de snoepautomaten van ‘Torreke’ en een verhaal van de groep achter het stadskernonderzoek over het pand van de voormalige garage Van de Kar in de Kaaistraat. Daarnaast een verhaal over de zes Baileybruggen die rondom de stad door de Canadezen werden aangelegd, over het verleden van de Beatrix Sluis in Kruisland en over een bijzonder zilveren jubileum in 1906. Vervolgens een verhaal van Ad van de Par over het ‘Wielerbaantje’ en de befaamde wielrenner Jan Maas en een bijzondere bijdrage van professor Jelle Vervloet over het ontstaan van Steenbergen. ‘Een uitdagend artikel dat bij de specialisten tot veel interesse en polemiek’ zal leiden.

Oproep

De Steenen Kamer doet een oproep aan Steenbergenaren om hun sporen naar het verleden te duiden tijdens een bezoek aan de inloopdagen in de Steenbergse bibliotheek.
Volgend jaar komt er overigens een bijzonder boekje uit dat de titel ‘Sporen uit het verleden’ draagt. Het is bedoeld om dit tijdens tochten door Steenbergen te gebruiken. Hierin staan bijzondere plekjes in de gemeente Steenbergen die een link hebben met het historisch verleden.

Uit de Steenbergse Courant