Afbeelding
maandag 25 oktober 2021, 08:00

Dorpsraad Kruisland plaatst in samenwerking met gemeente bankjes langs wandelroutes

KRUISLAND – De dorpsraad Kruisland kon beslag leggen op een zevental stevige zitbanken. En is daar blij mee, want het idee om ze langs wandelplekken rond het dorp te zetten was snel geboren. De dorpsraadsleden knapten de banken op en in samenwerking met gemeente Steenbergen zijn woensdagochtend de eerste drie banken geplaatst.

“Eén bank in de Brugweg, één in de Bolspolderweg en de derde in de Stoofweg”, vertelt voorzitter Ad Helmons. Hij heeft samen met Ad Rens, Bernard Hack en met John van de Berg en Ad Derks van de buitendienst van gemeente Steenbergen de banken geplaatst.

“We zijn hier heel blij mee. Vooral ook omdat we na een goed overleg met de gemeente prettig konden samenwerken”, aldus Ad Helmons. Hij geeft aan dat de dorpsraad de wandelmogelijkheden rond Kruisland wil verbeteren. Daarom is de ontwikkeling van een wandelnetwerk in het ‘Leefbaarheidsplan’ van de dorpsraad opgenomen. De komende jaren wil de dorpsraad een aantal wandelroutes creëren die allemaal vanaf de Markt starten. Op dit moment worden de eerste twee routes uitgewerkt, deels al langer bestand, deels nieuw. De plaatsing van de banken past in het plan. De overige vier banken komen in een later stadium aan de beurt.

Foto’s: de eerste drie van de zeven door de dorpsraad opgeknapte zitbanken werden in samenwerking met gemeente Steenbergen geplaatst.
Foto’s: Dorpsraad Kruisland

[ door Peter Vermeulen ]

Uit de Steenbergse Courant